До шпиталю у Харкові доставили військових, які підірвались на автомобілі в зоні ООС

До шпиталю у Харкові доставили військових, які підірвались на автомобілі в зоні ООС

До шпиталю у Харкові доставили військових, які підірвались на автомобілі в зоні ООС
. Суспільне Харків

До Військо-медичного клінічного центру Північного регіону в Харкові доставили трьох військовослужбовців, які напередодні підірвались на військовому автомобілі у зоні проведення Операції об'єднаних сил. Їхній стан задовільний.

Про стан травмованих журналістам 28 квітня розповів провідний хірург шпиталю Сергій Шипілов.

"Двоє з них мають комбіновану травму, а саме вибухову травму зі струсом головного мозку і з акубаротравмоюАкубаротравма — це пошкодження внутрішнього вуха, що тягне за собою порушення слуху. Один з них має скелетну травму з пошкодженням кісток тазу. Двоє — термічну травму: опіки першого та другого ступенів обличчя, голови, вушної раковини вуха", — каже Шипілов.

До шпиталю у Харкові доставили травмованих, які підірвались на військовому автомобілі в зоні ООС
Суспільне Харків

За словами хірурга, всі травмовані у задовільному стані. До Харкова їх доставили з Луганщини.

"Зараз вони проходять дообстеження і лікування в наших умовах. Вони не в інтенсивній терапії, їхній стан стабільний. Призначене комбіноване лікування — як лікування струсу головного мозку, так і лікування опіків і перелому кісток тазу", — говорить Шипілов.

За словами хірурга, травмовані з однієї бригади. Вік травмованих: найстаршому — 48, наймолодшому до 40 років, військові — із західної України.

"Поранені, які мають опіки, за ними ми будемо спостерігати десь три-чотири доби. Якщо опіки мають глибоке ураження, то, можливо, в майбутньому буде проведена аутодермопластикаАутодермопластика часто застосовується для усунення змін шкіри після опіків, глибоких і широких ран, виразкових процесів. Метод дозволяє усувати великі за площею рубцеві деформації. для закриття дефектів глибоких опіків", — говорить Шипілов.

Лікувати у шпиталі військових можуть до трьох тижнів. Після — бійців направлять до санаторію.

Що відомо

  • 27 квітня військовий автомобіль підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Один український захисник загинув, ще троє отримали бойові травмування. Подія сталася в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".
  • Ситуація у зоні бойових дій на Донбасі погіршилась з початку березня 2021 року. Так, 3 березня бойовики самопроголошеної "ДНР" заявили, що отримали дозвіл на застосування "упереджувального вогню на знищення” по позиціях ЗСУ. Голова української делегації Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук назвав такі заяви зривом Мінських домовленостей.
  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО про санкції за фінансування тероризму.
На початок