У Києві чоловіка засудили до року ув'язнення за домашнє насилля

У Києві чоловіка засудили до року ув'язнення за домашнє насилля

Голосіївський окружний суд Києва засудив 41-річного чоловіка до року ув'язнення за домашнє насилля.

"За підтримання публічного обвинувачення Голосіївською окружною прокуратурою м. Києва судом оголошено обвинувальний вирок 41-річному чоловіку, який систематично вчиняв фізичне та психологічне насильство у сім’ї (ст. 126-1 КК України)", — повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Зокрема, правоохоронці встановили, що чоловік систематично застосовував фізичне насильство щодо дружини, ображав її нецензурними словами, залякував та принижував, за що неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

За даними державної судової адміністрації, в Україні у 2020 році за домашнє насильство засудили 921 людину, у 2019-му — 225.

Що відомо

  • За даними ВООЗ, кожна четверта жінка та дівчина у всьому світі зазнала фізичного або сексуального насилля з боку чоловіка чи партнера-чоловіка.
  • У 2020 році органами та підрозділами Національної поліції було складено понад 130 тисяч протоколів через домашнє насильство.
  • 3 лютого Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за домашнє насильство.
  • Генеральна прокурорка Ірина Венедиктова заявляла, що правоохоронці зареєстрували 2,7 тисячі правопорушень за статтею "домашнє насильство" з початку 2020 року.
  • Згідно з опитування Організації Об'єднаних Націй, 29% українців впевнені, що жінка сама провокує насильство, одягаючись занадто відверто.
  • У Києві лише у новорічні свята 2021 року було зафіксовано понад 700 звернень через домашнє насилля.

Читайте також

"Ви завтра помиритеся, а нам зайва робота": чи захищає держава від домашнього насильства

На початок