Противники коксового заводу у Харкові пікетують суд

Противники коксового заводу у Харкові пікетують суд

Противники коксового заводу у Харкові пікетують суд
. Суспільне Харків

Під Другий апеляційний адміністративний суд, в якому розглядається справа щодо діяльності коксового заводу у Харкові, вийшли близько 30 людей.

Пікетувальники вимагають припинити викиди заводу та обурені тим, що завод отримав дозвіл на викиди, повідомляє кореспондент Суспільного. В акції беруть участь жителі Новобаварського та Холодногірського районів Харкова.

У Харкові противники "Коксохіму" пікетують суд
Суспільне Харків

"Ми вимагаємо від суду справедливості, завод мав давно припинити роботу", — сказала учасниця акції Людмила Антусєвич.

"Попри те, що ми постійно пікетуємо державні установи, робимо автопробіги, вони отримали дозволи на викиди", — заявила пікетувальниця Юлія Просєкіна.

У Харкові противники "Коксохіму" пікетують суд
Суспільне Харків

Другий апеляційний адмінсуд розглядає апеляцію коксового заводу. Як повідомляє кореспондент Суспільного, на засіданні присутні представники заводу та екологічної інспекції.

Що відомо

  • Проти коксового заводу у Харкові регулярно відбуваються акції протесту.
  • Восени 2020 року екоінспекція перевіряла підприємство і виявила наднормовий викид забруднюючих речовин, а також відсутність виробничого контролю за охороною атмосферного повітря. На цій підставі спеціалісти нарахували збитки у розмірі 3 368 399 гривень.
  • Державна екологічна інспекція у Харківській області просила суд застосувати до Коксового заводу "Новомет" заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю), оскільки у підприємства немає дозволів на викиди.
  • Суд першої інстанції вирішив, що підприємство має тимчасово зупинити діяльність з виробництва коксу та кам'яновугільної смоли "до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів". Керівництво заводу подало апеляційну скаргу.
  • 24 березня директору коксового заводу у Харкові оголосили підозру за статтею "Забруднення атмосферного повітря".
  • У березні стало відомо, що коксовому заводу у Харкові дали дозвіл на викиди на сім років.
На початок