Держекоінспекція назвала суму збитків від діяльності коксового заводу в Харкові

Держекоінспекція назвала суму збитків від діяльності коксового заводу в Харкові

Держекоінспекція назвала суму збитків від діяльності коксового заводу в Харкові
. Суспільне Харків

Державна екологічна інспекція висунула претензії коксовому заводу в Харкові на загальну суму понад 3 млн грн.

Про це на пресконференції у Харкові 25 вересня повідомила в. о. начальника Державної екологічної інспекції у Харківській області Інеса Сосіна, повідомляє кореспондент Суспільного.

"Інспекцією за ненормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря нарахована шкода, загальний розмір якої наразі складає 3,689 млн грн та зобов'язано підприємство в примусовому порядку отримати вказаний дозвіл на викиди забруднюючих речовин", — сказала Сосіна.

За її словами, Держекоінспекція також звернулася з позовом до Харківського окружного адміністративного суду з позовом "щодо призупинення діяльності, пов'язаного з виробництвом коксу, за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин".

Читайте також: Боротьба з коксохімом у Харкові. Як громада протистоїть викидам

"Буду тримати на особистому контролі хід проходження судової справи, яка буде розглядатися в адміністративному суді і господарському суді стосовно стягнення нанесених збитків. Я особисто це гарантую і обіцяю, що екоінспеція зацікавлена в тому, щоб Харків, який я знаю як зелене і чисте місто, не страждав від підприємств, які, м'яко кажучи, порушують закон", — сказав голова Держекоінспеції України Андрій Мальований.

Що відомо

  • У Харкові в останні місяці відбулося кілька протестів проти діяльності коксового заводу. 31 серпня жителі будинків біля заводу перекривали дорогу. 3 вересня пікетували Харківську облдержадміністрацію. На протести виходили також 12 та 24 вересня.
  • У поліції області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 Кримінального кодексу України — "Забруднення атмосферного повітря". Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.
  • 31 серпня на коксовому заводі провели обшук, під час якого інспектори зробили заміри з котла та димової труби.
  • 8 вересня екоінспекція озвучила результати перевірки на коксовому заводі у Харкові: коксовий завод не має дозволів на викиди.
  • Фахівці лабцентру перевіряли повітря поблизу коксового заводу вночі і вдень, але порушень не виявили.
  • Держекоінспекція наполягає на припиненні роботи харківського коксового заводу.
На початок