Не мають юридичних наслідків: ЦВК про дані підрахунку голосів на своєму сайті

Не мають юридичних наслідків: ЦВК про дані підрахунку голосів на своєму сайті

Не мають юридичних наслідків: ЦВК про дані підрахунку голосів на своєму сайті
.

Оприлюднення Центрвиборчкомом 100 % протоколів голосування на проміжних виборах до Верховної ради округу 87 на Івано-Франківщині не має юридичних наслідків та носить більше інформаційний характер. Про це Суспільному повідомили в управлінні комунікації Секретаріату ЦВК.

"Це – попередня інформація, що не має юридичних наслідків. Ці дані ОВК внесла до системи ІАС "Вибори народних депутатів", відповідно, автоматично вони відображаються на сайті ЦВК", – йдеться у відповіді.

Чи вплине рішення суду на оголошення результатів проміжних виборів округу 87 на Івано-Франківщині, у ЦВК відповіли так: "Щодо цих судових рішень, то там вимоги позивача задоволені частково. Крім того, рішення першої інстанції ще не вступило у силу, можливе оскарження в апеляції як кандидатом-заявником так і відповідачем – окружною комісією. Алгоритм подальших дій Центрвиборчкому залежатиме від рішень судів, що наберуть законну силу".

Читайте також: У "Свободі" і "Європейській солідарності" заявили, що не визнаватимуть результатів виборів

В управлінні комунікації Секретаріату ЦВК повідомили, що результати голосування повинні бути встановлені до 12-го квітня включно (крайній термін – 15-й день з дати голосування), "проте ситуація складна".

"Треба дочекатися рішення судів. Центральна виборча комісія буде докладно опрацьовувати усі матеріали від ОВК та в межах своїх повноважень встановлюватиме результати виборів з урахуванням судових рішень, що набудуть законної сили", - йдеться у відповіді ЦВК Суспільному", – зазначають у Центрвиборчкомі.

Що відомо

  • Центральна виборча комісія не оголосить переможця проміжних виборів в округу 87 на Івано-Франківщині, поки не буде остаточних рішень щодо справ про фальсифікації, які зараз розглядають у судах. Про це повідомив голова Центрвиборчкому Олег Діденко на засіданні комісії.
  • Центрвиборчком оприлюднив 100 % протоколів голосування на проміжних виборах до Верховної ради округу 87 на Івано-Франківщині. Однак вибори у п’яти дільничних виборчих комісіях ОВК визнала недійсними, у шести ДВК виявили розбіжності у протоколах.
  • ОВК оголосила офіційні результати довиборів на округу № 87 на Івано-Франківщині. На проміжних виборах у Верховну Раду переміг кандидат в депутати від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк. За нього проголосували 15 076 виборців.

На початок