У "Свободі" і "Європейській солідарності" заявили, що не визнаватимуть результатів виборів

У "Свободі" і "Європейській солідарності" заявили, що не визнаватимуть результатів виборів

У "Свободі" і "Європейській солідарності" заявили, що не визнаватимуть результатів виборів
. Суспільне Карпати

Нардепи від партії "Європейська солідарність", а також позафракційна народна депутатка Оксана Савчук, яка є членкинею ВО "Свобода", заявили, що довибори депутата у Верховну Раду на Івано-Франківщині сфальсифіковані, а тому вони не визнаватимуть результатів.

"Те, що ми бачили на ОВК у Надвірній – участь спецпідрозділів "Альфа" у підрахунку, абсолютно брутальне втручання у виборчий процес і попередження для нас, для всіх українців, до яких виборів нам треба готуватися в майбутньому від цієї влади", – сказав нардеп Володимир В’ятрович.

У "Свободі" і "Європейській солідарності" заявили, що не визнаватимуть результатів виборів
У "Свободі" і "Європейській солідарності" заявили, що не визнаватимуть результатів виборів.

"Ті вибори, які відбулися, ми не визнаємо цього результату. Ми вважаємо, що ці вибори сфальсифіковані і результат не є волевиявленням людей, які проживали на 87-му виборчому округу", – заявила народна депутатка Оксана Савчук.

Читайте також: Заяви кандидатів у нардепи до Ради: що сказали Вірастюк, Шевченко і Кошулинський

Нагадаємо, кандидат у нардепи Олександр Шевченко звинуватив СБУ у тому, що крадіжку бюлетенів забезпечували працівники спецпідрозділів цього відомства.

Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила заяву про недотримання у ОВО № 87 на виборах народного депутата України прав виборців на законне і чесне встановлення підсумків їхнього волевиявлення.

Зокрема, йдеться і про те, що 1-го квітня представники СБУ перебували у будівлі, в якій розташоване приміщення ОВК, ймовірно за викликом щодо безпекової ситуації.

"Враховуючи публічні заяви учасників виборів, ОПОРА публічно звертається до СБУ щодо необхідності оприлюднення з їхнього боку усієї хронології перебування їхніх представників у будівлі, в якій розміщується ОВК, документальні підстави для такої присутності, опублікувати відповідні відеоматеріали, а також прореагувати на звинувачення кандидата", — зазначають в ОПОРІ .

Речниця Служби безпеки України Марія Римар прокоментувала заяву Шевченка так: "СБУ діє винятково в рамках правового поля. Ми захищаємо Україну, а не діємо в чиїхось приватних інтересах. Якщо у кандидата є факти, то йому слід надати їх та, за бажання, доводити свою позицію в правовому полі".

Що відомо

  • Центральна виборча комісія не оголосить переможця проміжних виборів в округу 87 на Івано-Франківщині, поки не буде остаточних рішень щодо справ про фальсифікації, які зараз розглядають у судах. Про це повідомив голова Центрвиборчкому Олег Діденко на засіданні комісії.
  • Центрвиборчком оприлюднив 100 % протоколів голосування на проміжних виборах до Верховної ради округу 87 на Івано-Франківщині. Однак вибори у п’яти дільничних виборчих комісіях ОВК визнала недійсними, у шести ДВК виявили розбіжності у протоколах.
  • ОВК оголосила офіційні результати довиборів на округу № 87 на Івано-Франківщині. На проміжних виборах у Верховну Раду переміг кандидат в депутати від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк. За нього проголосували 15 076 виборців.

На початок