Окупанти 11 разів порушили режим тиші – штаб ООС

Окупанти 11 разів порушили режим тиші – штаб ООС

Окупанти 11 разів порушили режим тиші – штаб ООС
. фото: Суспільне Донбас

26 березня російські окупанти чотири рази відкривали вогонь в бік українських позицій. Загинуло чотири захисники, двоє отримали поранення.

Про це повідомляє штаб ООС у ранковому зведенні

"26 березня, збройні формування Російської Федерації обстріляли позицій українських захисників із мінометів калібру 82 мм, станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів неподалік населеного пункту Шуми" - сказано у повідомленні.

У відомстві додають, що в результаті обстрілу чотири військовослужбовці загинули, двоє отримали поранення. Поранених доправлено до лікувального закладу. Українські захисники відкрили вогонь у відповідь.

Також додається, що у передмісті селища Майорськ, противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Ще зіткнення були в Верхньоторецьку та населеному пункті Славне.

Що відомо

  • Через обстріл поблизу Шумів у Донецькій області українська делегація у Тристоронній контактній групі закликала ОБСЄ провести позачергове засідання безпекової підгрупи.
  • З 27 липня 2020 року, коли були підписані домовленості про всеосяжне припинення вогню, до 10 березня 2021 року зафіксували 890 випадків порушення вогню. Це у 2,8 раза менше, ніж за аналогічний період 2019-2020 років.
  • 15 березня СММ ОБСЄ зафіксувала зосередження танків окупантів з порушенням лінії відведення важкої техніки. Також окупанти продовжують укріплювати старі та облаштовують нові позиції.
  • За інформацією Головного управління розвідки, війська російських окупаційних сил приведені у найвищих ступені бойової готовності.
  • Бойовики самоназваної "ДНР" уранці 3 березня заявили, що отримали дозвіл на ведення "упереджувального вогню на знищення". Про це йдеться у заяві на підконтрольному бойовикам сайті так званої народної міліції "ДНР". Водночас у штабі Операції об'єднаних сил Суспільному повідомили, що дотримуються режиму припинення вогню.
  • Генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО про санкції за фінансування тероризму.
  • 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила санкції на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.
  • У СБУ заявили, що рішення РНБО про введення нових санкцій ґрунтується на матеріалах розслідувань спецслужби.
На початок