58 котелень були без тепла: діяльність посадовців "Донецькоблгаз" розслідує СБУ

58 котелень були без тепла: діяльність посадовців "Донецькоблгаз" розслідує СБУ

58 котелень були без тепла: діяльність посадовців "Донецькоблгаз" розслідує СБУ
. СБУ

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом вчинення посадовцями ПАТ "Донецькоблгаз" диверсійних дій, які призвели до відключення 58 котелень Донецької області в зоні проведення ООС.

Про це повідомляє Служби безпеки України.

"Власниками ПАТ "Донецькоблгаз" є іноземні офшорні компанії з ознаками фіктивності, котрі підконтрольні громадянину України, який на даний час перебуває на території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Додають, що при цьому дане акціонерне товариство належить до об’єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення.

За даними відомства, проводяться слідчі дія, які спрямовані на встановлення осіб, причетних до вчинення злочину та притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, що 11 березня під час брифінгу секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що правоохоронці перевірять власників "Донецькоболгаз". В разі виявлення порушень підприємство буде повернуто до державної сфери управління.

Що відомо

  • 6 березня ПАТ "Донецькоблгаз" припинив газопостачання 58 котелень обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго" через борг у 1,5 млрд гривень.
  • Вночі 7 березня обласна адміністрація разом з правоохоронцями відновила постачання газу на котельні КП "Донецьктеплокомуненерго".
  • Керівництво ПАТ "Донецькоблгаз" підозрюють у розтраті понад 500 мільйонів гривень. Наразі за цим фактом завершили досудове розслідування.
  • ПАТ "Донецькоблгаз" не зміг замовити газ для своїх клієнтів, до 1 грудня 2020 року їх забезпечуватиме газом постачальник "останньої надії".
  • У квітні 2020 року топменеджмент ПАТ "Донецькоблгаз" викрили на реалізації схеми з розтрати державного природного газу на мільярди гривень.
  • Донецькоблгаз 1 липня припинив постачання газу на Слов'янську ТЕС, яка постачає електроенергію для комунального підприємства "Вода Донбасу", що забезпечує водою всю Донецьку область.
  • Станом на середину квітня, “Донецькоблгаз” за транспортування газу був винен понад 51 млн грн “Оператору газотранспортної системи України”.
  • Відповідно до даних YouControl та OpenDataBot, наразі керівником є Федорченко Віталій Михайлович. До цього керівником був Шипоша Валерій Анатолійович
На початок