"Донецькоболгаз" може повернутись в державну власність, — Данілов

"Донецькоболгаз" може повернутись в державну власність, — Данілов

"Донецькоболгаз" може повернутись в державну власність, — Данілов
. СБУ

Правоохоронці перевірять власників "Донецькоболгаз". В разі виявлення порушень підприємство буде повернуто до державної сфери управління. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов під час брифінгу.

"Питання, яке було розглянуто на засіданні Ради національної безпеки і оборони, це питання по "Донецькоблгазу". Ви знаєте, що там з невідомих причин власники вирішили відключити населення від теплопостачання. Як ми з`ясували, власниками "Донецькоблазу" є 2 компанії, які зареєстровані в Гонконзі. Ці дві компанії зараз буде перевірено", — сказав Данілов.

Він додав, в разі виявлення тих чи інших порушень "Донецькоблгаз" буде повернуто у державну сферу управління найближчим часом.

Читайте також: У Краматорську правоохоронці шукають вибухівку у приміщеннях міськгазу та "Донецькоблгазу"

Що відомо

  • 6 березня ПАТ "Донецькоблгаз" припинив газопостачання 59 котелень обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго" через борг у 1,5 млрд гривень.
  • Вночі 7 березня обласна адміністрація разом з правоохоронцями відновила постачання газу на котельні КП "Донецьктеплокомуненерго".
  • Керівництво ПАТ "Донецькоблгаз" підозрюють у розтраті понад 500 мільйонів гривень. Наразі за цим фактом завершили досудове розслідування.
  • ПАТ "Донецькоблгаз" не зміг замовити газ для своїх клієнтів, до 1 грудня 2020 року їх забезпечуватиме газом постачальник "останньої надії".
  • У квітні 2020 року топменеджмент ПАТ "Донецькоблгаз" викрили на реалізації схеми з розтрати державного природного газу на мільярди гривень.
  • Донецькоблгаз 1 липня припинив постачання газу на Слов'янську ТЕС, яка постачає електроенергію для комунального підприємства "Вода Донбасу", що забезпечує водою всю Донецьку область.
  • Станом на середину квітня, “Донецькоблгаз” за транспортування газу був винен понад 51 млн грн “Оператору газотранспортної системи України”.
  • Відповідно до даних YouControl та OpenDataBot, наразі кервником є Федорченко Віталій Михайлович. До цього керівником був Шипоша Валерій Анатолійович

На початок