Урош Велепець - про подіуми Юлії Джими, її форму та подальші формати спільної роботи до Олімпіади

Урош Велепець - про подіуми Юлії Джими, її форму та подальші формати спільної роботи до Олімпіади

Ексклюзивно
Урош Велепець - про подіуми Юлії Джими, її форму та подальші формати спільної роботи до Олімпіади
. Суспільне

Ексклюзивний коментар Уроша Велепця для Суспільне Спорт.

Після чемпіонату світу в Поклюці, на якому Юлія Джима жодного разу не потрапила до топ-20 в особистих гонках, українська біатлоністка двічі фінішувала у квітковій церемонії. Спочатку Юлія здобула "срібло" у спринті, а згодом була близька до "бронзи" у гонці переслідування, однак фінішувала шостою.

Читайте також: Юрай Санітра - про виступ України в Нове-Место та аналіз стану біатлоністів збірної

Перед стартом дев'ятого етапу Кубка світу, який теж відбудеться в Нове-Место Суспільне Спорт поспілкувалося з особистим тренером Юлії Джими Урошем Велепцем. Він розповів про стан біатлоністки, її результати та наголосив на плані подальшої співпраці до Пекіна-2022.

  • Про виступ на чемпіонаті світу в Поклюці

"На чемпіонаті світу Юля була в хорошій формі, просто стрільба не пішла в неї. Можливо, десь було трохи більше емоцій ніж потрібно, але це світова першість. Адже коли розумієш, що ти можеш, то це ще важче. Подібна ситуація і з Яковом ФакомУрош Велепець нині є головним тренером чоловічої збірної Словенії. Але форма лишилася, і Юля біжить як треба: і в естафеті, і в спринті, і в персьюті бігла добре. Думаю, що до кінця сезону ця форма збережеться і стріляти буде як слід, тому ще на двох етапах покаже себе".

  • Про друге місце в спринті

"Це не стало для мене несподіванкою. Коли ти біжиш на рівні топ-20, то з нулем завжди маєш шанси потрапити до трійки найкращих. Джима зараз за швидкістю десь на рівні 15-20 найсильніших. Конкуренція висока, і з одним промахом вже мало хто зможе в цій дисципліні вилізти на подіум, не враховуючи норвежок. Шкода, що в персьюті з лижами трохи не вгадала сама. Треба було тепліше структуру брати, а розрахували, що трохи прохолодніше буде, а там два градуси різниці – лижі зігрілися і були хороші, але неідеальні. Могла з двома норвежками поборотися за топ-3, але що зробиш. Нічого страшного, це спорт і таке буває".

  • Про перепочинок після чемпіонату світу

"Коли ти у хорошій формі, то вже її не розгубиш. Треба було відпочити і протримати тонус. Ми мали три ключові тренування, які потрібно було зробити на високому рівні. Коли приїхали в Нове-Место, то розуміли, що зі станом все гаразд, просто треба розслабитися на стрільбищі: зробити роботу, яку вона вже давно вміло виконує".

  • Про переїзд з гір на середньогір’я

"Українці правильно зробили, що спустилися з Поклюки до Рупольдинга і ці 10 днів пробули там. Це стовідсотково був хороший варіант. Видно, як всі дівчата непогано пробігли. Навіть Валентина Семеренко добре рухалася, шкода, що схибила. Олена Підгрушна фізично показала себе добре в естафеті, як і Юлія та Даша. Ми теж зі словенською командою перебували внизу: хлопці стали четверті в естафеті. Коли Клемен Бауер не йде на коло, то ми можемо боротися за високі місця. Словенські хлопці швидко біжать і стріляють теж. Але мені шкода, що українки не зачепилися за подіум, був хороший шанс".

  • Про спілкування з Володимиром Бринзаком в Поклюці

"Ми обговорювали багато питань. Володимир Бринзак розуміється на цьому спорті. Він шукає варіанти, як дівчат краще підготувати до Олімпіади. Хоче створити їм ще кращі умови. Ми з ним обговорювали можливі варіанти подальшої співпраці. Я сто відсотків допомагатиму Юлії до Олімпіади в Пекіні. Я дав обіцянку стосовно цього, коли ще покидав Україну. В якому саме статусі це буде відбуватися ще не знаю, але вона буде працювати за моєю програмою. Будемо обговорювати усі можливості в квітні. Можливо, буде певна співпраця з Олександром Кравченко. Але все будемо вирішувати після сезону. Зараз необхідно закінчити цей. Але всі двері поки що відкриті".

Календар етапу №9 Кубка світу. Нове-Место, Чехія

  • Четвер, 11 березня, 18:30. Чоловіки, спринт (10 км)
  • П'ятниця, 12 березня, 18:30. Жінки, спринт (7,5 км)
  • Субота, 13 березня, 15:45. Чоловіки, гонка переслідування (12,5 км)
  • Субота, 13 березня, 18:15. Жінки, гонка переслідування (10 км)
  • Неділя, 14 березня, 11:25. Змішана естафета
  • Неділя, 14 березня, 14:45. Одиночна змішана естафета
На початок