Центр "Бабин Яр" опублікував 300 тисяч документів часів окупації Києва

Центр "Бабин Яр" опублікував 300 тисяч документів часів окупації Києва

Центр "Бабин Яр" опублікував 300 тисяч документів часів окупації Києва
. УНІАН

Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" оприлюднив 300 тисяч нових документів з ХХ сторіччя, серед яких електронні копії архівних документів періоду нацистської окупації Києва 1941-1943 років та фонди районних управ.

"Загалом станом на сьогодні в цифровому архіві Меморіального центру доступно вже більше 800 тисяч документів. Серед них – електронні копії архівних документів періоду нацистської окупації Києва 1941-1943 років, актові книги РАЦСів, довідкові картотеки, фонди районних управ, інші документи, що стосуються трагічних подій у Бабиному Яру", – повідомили у пресслужбі центру.

Як відзначається, з початку 2021 року фахівці меморіального центру вже оцифрували 38 тисяч документів. Це, зокрема, документи з Шевченківської районної управи Києва, які містять списки мешканців міста 1941-1943 років.

"Документи, які ми знаходимо та оцифровуємо, можуть допомогти людям дізнатися про своє коріння, провести генеалогічне дослідження. Інформація, що міститься в них, є також важливою для дослідницької роботи з верифікації та пошуку імен жертв Бабиного Яру, а також з відновлення складу населення Києва до війни та в післявоєнний період", – зазначила директорка Архіву та проєкту "Імена" Меморіального центру "Бабин Яр" Анна Фурман.

Окрім того, центр почав регіональні дослідження з відновлення імен жертв Голокосту в Івано-Франківську та на півдні України.

Що відомо

  • Верховна рада встановила 14 травня Днем пам’яті українців, які рятували від переслідувань євреїв під час Другої світової війни.
  • Facebook почав видаляти повідомлення, в яких заперечується Голокост
  • Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" створив аудіовиставу для смартфонів.
  • Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" і ізраїльський національний меморіал катастрофи й героїзму "Яд Вашем" підписали угоду про співпрацю.

На початок