Справа Шеремета: суд продовжив запобіжні заходи підозрюваним

Справа Шеремета: суд продовжив запобіжні заходи підозрюваним

Оновлено
Справа Шеремета: суд продовжив запобіжні заходи підозрюваним
. Колаж, Суспільне

Шевченківський районний суд Києва продовжив до 2 квітня включно дію запобіжних заходів підозрюваним у справі про вбивство Шеремета Андрію Антоненку і Юлії Кузьменко, а також строк дії особистих зобов'язань для Яни Дугарь.

Як повідомила кореспондентка Суспільного Дарина Коломієць, відповідне рішення оголосила суддя Оксана Голуб.

Так, до 2 квітня було продовжено дію запобіжного заходу для Юлії Кузьменко - цілодобовий домашній арешт, для Яни Дугарь - особисті зобов'язання, та для Андрія Антоненка - тримання під вартою.

У вівторок, 2 лютого, у судовому процесі розпочали свої виступи адвокати обвинувачених. Розгляд справи було розпочато із першого тому доказів у справі.

Що відомо

  • Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув у 2016 році внаслідок вибуху авто.
  • 12 грудня 2019 року на брифінгу поліція назвала підозрюваних у його вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster, військовий Андрій Антоненко, кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.
  • Станом на грудень 2020 року Шевченківський суд Києва залишив без змін на 60 діб запобіжні заходи підозрюваних у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь.
  • 4 січня опозиційна організація "Білоруський народний трибунал" і європейське видання EUobserver оприлюднили аудіозаписи, на яких начебто посадовці КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. За даними журналістів, запис датований 11 квітня 2012 року, а розповсюдив його та надіслав для розслідування в Україну і Брюссель колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар.
На початок