У центрі Харкова пройшла хресна хода — рух транспорту відновили

У центрі Харкова пройшла хресна хода — рух транспорту відновили

Оновлено
У центрі Харкова пройшла хресна хода — рух транспорту відновили
. t.me/truexanews

Хресна хода з молитвами за порятунок від пандемії, організована Харківською єпархією Української православної церкви (Московський патріархат), пройшлася у центрі міста. Рух авто відновили приблизно о 12:15.

У ході взяли участь 3000 людей, порушень правил карантину поліцейські не побачили — повідомила речниця Нацполіції області Ольга Грабар.

Віряни пройшли від Благовіщенського собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря з молитвою за здоров'я та мир в Україні, розповів настоятель харківського Свято-Петро-Павлівського храму Валентин Ковальчук. Хода була присвячена святу Торжества Православ'я.

"Перш за все, молитва наша була за мир в нашій країні. За те, щоб господь збавив її від того нещастя яке зараз на всій землі — це хвороба, пандемія, коронавірус. Молимося, щоб наш народ був здоровий", — сказав Ковальчук.

З 11:00 на час проведення заходу поліцейські перекрили для машин Соборний узвіз й вулицю Університетську. О 12:15 рух авто, тролейбусів та маршруток у центрі Харкова відновили, говорить Грабар. За ї словами, порушень громадського порядку не було.

Що відомо

На початок