Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Підгрушна - сьома, Екгофф вдруге перемагає на ЧС-2021. Результати жіночої гонки переслідування

Підгрушна - сьома, Екгофф вдруге перемагає на ЧС-2021. Результати жіночої гонки переслідування

Підгрушна - сьома, Екгофф вдруге перемагає на ЧС-2021. Результати жіночої гонки переслідування
. Biathlon.com.ua

Валентина Семеренко не фінішувала.

За підсумками жіночого спринту до гонки переслідування потрапили чотири біатлоністки - Олена Підгрушна, Дар'я Блашко, Юлія Джима та Валентина Семеренко. Найвищий стартовий номер був у Підгрушної - 11-й стартовий номер. У Дар'ї Блашко був 14-й стартовий номер, Юлії Джими - 37-й, найближче до кінця стартового списку розташувалася Валентина Семеренко із 50-м номером.

Попри низьке місце Джими та Валентини Семеренко у старт-листі на переслідування, головний тренер збірної України Юрай Санітра запевнив, що всі чотири біатлоністки, які забезпечили собі участь у гонці, бігтимуть.

Читайте також: Прима - восьмий, Жаклен захистив титул чемпіона світу в переслідуванні. Результати гонки

Відставання Олени Підгрушної від лідерки - норвежки Тіріл Екгофф до гонки складало 1:05 хвилини. Ще через 7 секунд стартувала Дар'я Блашко. Майже через дві хвилини після старту Екгофф гонку розпочинала Юлія Джима, а через 26 секунд від неї - і остання представниця від України - Валентина Семеренко.

Гонка для Підгрушної розпочалася дуже вдало: у той час, коли суперниці хибили (лише чотири біатлоністки закрили всі мішені із топ-10), українка відстріляла чисто і піднялася на 8-е місце. Блашко схибила двічі і після першого вогневого рубежу вийшла 34-ю. А ось Юлія Джима випередила свою партнерку по збірній, піднявшись на 30-е місце. Найгірше склалася перша стрільба для Валентини Семеренко: з 4 промахами українка опустилася на останнє місце.

На початку другого кола Підгрушна втратила три позиції, також не поспішали і Джима з Блашко, хоча Юлія згодом відіграла аж 5 позицій. У підсумку перед другою стрільбою Підгрушна підходила 16-ю, але завдяки чистій роботі на вогневому рубежі піднялася на 12-е місце.

Джима та Блашко не підтримали Підгрушному у цьому сенсі, заробивши по одному колу штрафа - відставання збільшилося до 2:12-2:34 хвилин відповідно. Семеренко після 4 промахів була близькою до чистої стрільби, але наприкінці не влучила в одну мішень. Валентина залишилася останньою з майже 5-хвилинним відставанням від Тіріл Екгофф.

Ще одна втрачена позиція, але третій поспіль нуль. Підгрушна змогла перед заключною стрільбою покращити свій результат та повернутися до топ-10. Відстань до Екгофф складала лише 1:02 хвилини, відстань від шостої позиції складала лише 20 секунд. Джима, прибувши на стрільбу, схибила двічі, а ось Дар'я Блашко відстріляла чисто. Валентина Семеренко гонку не продовжила: після другої стрільби вона достроково її закінчила.

Дивіться також: жіноча гонка переслідування на чемпіонаті світу з біатлону

Остання стрільба - і четвертий нуль для Олени Підгрушни. Нуль, який забезпечив їй потрапляння у топ-10. Блашко та Джима також відстріляли чисто.

Але Підгрушна на останньому колі не тільки не зберегла позицію, але й покращила її. Сьоме місце у Підгрушної, Блашко - 24-а, Джима - 25-а.

Золото на чемпіонаті світу вдруге поспіль здобула Тіріл Екгофф. Після двох хиб, на першій та третій стрільбі, норвежка змогла зачепитися за Анаїс Шевальє-Буше і, на відміну від француженки, закрила всі п'ять мішеней, забезпечивши собі перемогу. Австрійка Ліза Тереза Гаузер фінішувала другою, а ось бронзу взяла Шевальє-Буше.

Чемпіонат світу. Жіноча гонка переслідування. Результати

  1. Тіріл Екгофф (Норвегія, 1+0+1+0) +30:38.1
  2. Ліза Тереза Гаузер (Австрія, 1+0+0+0) +17.3
  3. Анаїс Шевальє-Буше (Франція, 0+1+0+1) +33.0
  4. Доротея Вірер (Італія, 0+0+0+0) +45.2
  5. Франціска Пройс (Німеччина, 0+0+2+0) +49.3
  6. Ванесса Гінц (Німеччина, 0+0+0+0) +1:05.1
  7. Олена Підгрушна (Україна, 0+0+0+0) +1:13.9

...

  • 24.Дар'я Блашко (Україна, 2+1+0+0) +2:59.2
  • 25. Юлія Джима (Україна, 0+1+1+0) +2:59.4
  • Валентина Семеренко (Україна, 4+1 - не фінішувала)
На початок