Сергій Богачук та Денис Берінчик увійшли до топ-10 боксерів ESPN за ваговими категоріями: на яких позиціях українці

Сергій Богачук та Денис Берінчик увійшли до топ-10 боксерів ESPN за ваговими категоріями: на яких позиціях українці

Український боксер Сергій Богачук святкує перемогу над Браяном Мендосою.
Сергій Богачук. Getty Images/Steve Marcus

Перше місце в легкому дивізіоні зберігає Василь Ломаченко.

Сергій Богачук та Денис Берінчик увійшли до топ-10 рейтингу боксерів ESPN за ваговими категоріями. Оновлені заліки видання оприлюднило у вівторок, 23 квітня.

Наприкінці березня Богачук одностайним рішенням суддів здолав американця Браяна Мендосу і став новим тимчасовим чемпіоном WBC у дивізіоні. Перемога стала для українця шостою поспіль на професійному ринзі (та 24-ю — в кар'єрі).

Богачук, який не проходив до попереднього рейтингу, після його оновлення потрапив одразу на п'яту сходинку. Мендоса, що був четвертим, після поразки від українця втратив дві позиції — іде шостим.

Найкращим боксером дивізіону ESPN назвали Себастьяна Фундору — регулярного чемпіона WBC, на чий пояс претендує Богачук. Саме американець мав стати першим опонентом українця цього року, перш ніж травма Кіта Турмана призвела до змін у програмі вечора 30 березня.

Топ-5 боксерів першої середньої ваги від ESPN

  1. Себастьян Фундора (США, 21-1-1, 13 КО)
  2. Тім Цзю (Австралія, 24-1, 17 KO)
  3. Ісраїл Мадрімов (Узбекистан, 10-0-1, 7 КО)
  4. Еріксон Лубін (США, 26-2, 18 КО)
  5. Сергій Богачук (Україна, 24-1, 23 КО)

До потенційної чемпіонської зустрічі з Фундорою команда Богачука планує організувати українцеві щонайменше один проміжний поєдинок. За словами промоутера Тома Лоффлера, він відбудеться вже влітку 2024 року.

Денис Берінчик, що також готується до бою за чемпіона світу, вийшов на десяте місце в легкій ваговій категорії. Непереможений українець у травні боксуватиме за основний титул WBO проти мексиканця Еммануеля Наваррете.

Лідером рейтингу ESPN залишається інший українець Василь Ломаченко. Його останній бій датований травнем 2023 року, коли колишній чемпіон світу поступився Девіну Гейні в поєдинку за всі основні титули дивізіону.

Топ-10 боксерів легкої ваги від ESPN

  1. Василь Ломаченко (Україна, 17-3, 11 КО)
  2. Джервонта Девіс (США, 29-0, 27 КО)
  3. Шакур Стівенсон (США, 21-0, 10 КО)
  4. Вільям Сепеда (Мексика, 30-0, 26 КО)
  5. Джордж Камбосос (Австралія, 21-2, 10 КО)
  6. Френк Мартін (США, 18-0, 12 КО)
  7. Реймонд Мураталла (США, 20-0, 16 KO)
  8. Заур Абдуллаєв (18-1, 11 КО)
  9. Кейшон Девіс (США, 10-0, 7 КО)
  10. Денис Берінчик (Україна, 18-0, 9 КО)

Які позиції в інших українців

  • Об'єднаний чемпіон світу в надважкій вазі Олександр Усик — другий у заліку найважчого дивізіону. Українця випереджає лише його майбутній опонент Тайсон Ф'юрі, чемпіон WBC.
  • У напівважкій вазі Олександр Гвоздик залишається на шостому місці перед своїм чемпіонським поєдинком з Девідом Бенавідесом.
  • Позицію на межі топ-10 середньої ваги зберіг Сергій Дерев'яченко, який розпочав рік з перемоги над американцем Воном Александером.
  • Артем Далакян, який зазнав першої професійної поразки в січні, втратив одну позицію — іде шостим у рейтингу найлегшої ваги.
На початок