"Перший крок у сезоні". Українські веслувальниці виграли перший етап Кубка світу перед захистом титулу на Євро-2024

"Перший крок у сезоні". Українські веслувальниці виграли перший етап Кубка світу перед захистом титулу на Євро-2024

Українські веслувальниці в парних четвірках на подіумі Кубка світу-2024 у Варезе, Італія.
Наталія Довгодько, Катерина Дудченко, Дарія Верхогляд і Анастасія Коженкова на подіумі Кубка світу. World Rowing

"Золото" в жіночих парних четвірках.

Збірна України здобула золоту медаль на першому етапі Кубка світу з академічного веслування. Змагання 12-14 квітня пройшли в італійському Варезе.

Україна була представлена на турнірі у п'ятьох дисциплінах. Найбільше — два човни — збірна виставила на змагання в жіночих одиночках.

Та головного успіху серед "синьо-жовтих" у Варезе досягла жіноча парна четвірка: у складі чинних чемпіонок Європи Наталії Довгодько, Катерини Дудченко, Дарини Верхогляд і Анастасії Коженкової. На шляху до "золота" українки випередили п'ять інших екіпажів.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Євро-2024 з академічного веслування в Україні. Дивіться змагання наживо — на сайті й телеканалі Суспільне Спорт.

Як виступили українці на етапі Кубка світу

  • Попередній старт жіночих четвірок відбувся у перший день турніру 12 квітня. Українки фінішували в ньому першими, з перевагою в 0.97 секунди над екіпажем Нідерландів.
  • У медальних перегонах неділі, 14 квітня, українки "привезли" срібним призеркам з Нідерландів більше за півтори секунди (1.84), протримавшись на чолі фіналу впродовж усіх чотирьох проміжних позначок.
Веслування
Фініш української парної четвірки у Варезе. Скріншот з трансляції

"Ми дуже довго перебували поза [Україною]: провели три місяці підготовки в Іспанії та проводили там певні змагання. Сьогодні це був наш перший старт [у сезоні] як команди", — наводить слова Наталії Довгодько World Rowing.

"Ми хотіли виграти й успішно провести увесь рік задля нашої країни. Ми хочемо робити все для країни, що досі перебуває у стані війни, у важкій ситуації протягом двох років".

"Ця перемога для нас — перший крок у сезоні. Тепер ми розуміємо, що вся виконана робота в Іспанії була успішною", — додає Дарина Верхогляд.

  • У чоловічій одиночці Максим Калашник дістався фіналу Б, в якому посів п'яте місце.
  • Євгенія Довгодько та Діана Серебрянська зупинилися за крок від медальних фіналів — посіли четверті місця у півфіналах одиночок. У фіналі Б першою фінішувала Довгодько, Серебрянська ж перетнула фініш четвертою.
  • У головному чоловічому фіналі четвірок розпашних без стернового виступив екіпаж Дмитра Гули, Олега Кравченка, Сергія Гриня та Олексія Селіванова. Після другого місця у втішному старті "синьо-жовті" стали шостими у фіналі.
  • Екіпаж Максима Боклаженка, Миколи Мазура, Олександра Надтоки й Івана Довгодька виступив у фіналі Б серед парних чоловічих четвірок — став другим після команди Італії.

Що означають результати Кубка світу в Італії

  • Верхогляд, Коженкова, Довгодько та Дудченко з перемоги розпочинають другий поспіль сезон Кубка світу. Минулого року на першому етапі в Загребі українки виграли "золото" в боротьбі з екіпажем Швейцарії.
  • У медальному заліку завдяки "золоту" парної четвірки Україна посіла п'яте місце. З п'ятьма золотими та чотирма срібними нагородами переможцем заліку стала Велика Британія.
  • "Золото" українки здобули напередодні чемпіонату Європи. 25-28 квітня четвірка Верхогляд, Коженкової, Довгодько та Дудченко відстоюватиме звання чинних чемпіонок у парних четвірках в угорському Сегеді.
На початок