Даяна Ястремська вперше в кар'єрі вийшла у третє коло турніру WTA 1000 у Маямі: як це сталося

Даяна Ястремська вперше в кар'єрі вийшла у третє коло турніру WTA 1000 у Маямі: як це сталося

Даяна Ястремська радіє перемозі на турнірі WTA
Даяна Ястремська. Getty Images/Orlando Ramirez

Друга представниця України, що подолала стартовий раунд на турнірі.

Українська тенісистка Даяна Ястремська пройшла у третє коло турніру WTA 1000 у Маямі. Сталося це завдяки перемозі над австралійкою Дар'єю Севілл.

Ястремська проводила перший матч на турнірі WTA 1000 у Маямі у 2024 році. Українка отримала статус сіяної, завдяки чому пропускала стартовий раунд змагань.

В основній сітці турніру в Маямі Ястремська грала лише вдруге у кар'єрі. Вперше це сталося ще у 2019 році, після чого вона двічі поспіль вилітала у кваліфікації.

Як минув перший матч Даяни Ястремської на турнірі в Маямі?

  • Проти суперниці у другому колі турніру, австралійки Севілл, Ястремська грала вчетверте у кар'єрі. Три попередні зустрічі закінчувалися поразками українки, одна з яких сталася на старті 2024 року у Брісбені.
  • Матч проти Севілл Ястремська завершила впродовж двох сетів. Однак для цього їй знадобилося понад дві години — в обидвох партіях австралійська тенісистка нав'язала гру українці.
  • У першій партії Ястремська вийшла вперед з рахунком 2:0, однак згодом програла чотири поспіль гейми й була близькою до поразки. Втім, у восьмому геймі українка зробила брейк, зрівнявши рахунок, а вже у 12-му з другої спроби реалізувала сетпоїнт.
  • З ідентичним рахунком 7:5 закінчився і другий сет матчу Ястремської проти Севілл. Причому українка мала можливість завершити його раніше: за рахунку 5:3 подавала на матч, але дозволила австралійці зробити брейк, а згодом і відновити паритет. Втім, після затяжного 12-го гейму, перемогу здобула саме Даяна.
  • Впродовж матчу Ястремська здійснила три ейси (Севілл — жодного). А також припустилася меншої кількості подвійних помилок (два проти п'яти в австралійки).

WTA 1000. Miami Open, друге коло

Дар'я Севілл (Австралія) — Даяна Ястремська (Україна, 28) 0:2 (5:7, 5:7)

Що означає перемога Ястремської?

  • Уперше в кар'єрі вийшла у третє коло турніру в Маямі. У 2019-му українська тенісистка змогла пройти лише у другий раунд, після чого програла.
  • Друга представниця України, що вийшла у третє коло. Першою це вдалося Ангеліні Калініній, яка у вольовому стилі обіграла експершу ракетку світу Каролін Возняцкі.
  • Третій виграний матч Ястремською після виходу у півфінал Australian Open-2024. Після історичного для себе результату українка вигравала на одному турнірі не більше одного матчу — в Лінці та Сан-Дієго. Натомість у Дубаї та Індіан-Веллсі припиняла боротьбу вже у першому ж поєдинку.
  • Наступною суперницею Ястремської на турнірі WTA в Маямі стане представниця Греції Марія Саккарі, дев'ята ракетка світу.
На початок