Французький тенісист звалився на корт та не зміг дограти матч кваліфікації Мастерсу в Маямі: що трапилось

Французький тенісист звалився на корт та не зміг дограти матч кваліфікації Мастерсу в Маямі: що трапилось

Артур Казо
Артур Казо. Фото: Kamran Jebreili/AP Photos

Відео інциденту.

Французький тенісист Артур Казо не зміг дограти матч кваліфікації Мастерсу в Маямі проти Гарольда Майо через проблеми зі здоров'ям. Спортсмен звалився з ніг у третьому сеті.

Матч півфіналу кваліфікації турніру ATP Masters 1000 в Маямі між французами Казо та Майо проходив у понеділок, 18 березня. Тенісисти обмінялись перемогами у двох стартових сетах, після чого розпочали вирішальну партію.

Майо мав подавати у третьому сеті за рахунку 30:30, 1:2, однак Казо впав на корт перед початком розіграшу. Ймовірно, 21-річний спортсмен отримав сонячний удар — температура повітря під час матчу в Маямі досягала 30 градусів за Цельсієм при 70-відсотковій вологості.

До Казо підбігли лікарі та суддя матчу, а згодом й суперник. Француз продовжити матч не зумів — Майо пройшов у фінал кваліфікації на відмові суперника.

У підсумку Казо залишив корт лише на візку. Інформації про його стан наразі немає.

Після матчу деякі фанати у соцмережах звинуватили Гарольда Майо у тому, що він не одразу підійшов до суперника після того, як той упав. Француз у відповідь заявив, що Казо погано себе почував вже під час кількох геймів перед цим, тож йому здалось, що той сам опустився на корт.

"Коли зрозумів, що це серйозно, то одразу підійшов. І я дуже переживав, зробив усе, що міг, щоб допомогти. Між нами дружба, і так було завжди", — написав Майо.

Артур Казо дебютував на професійному рівні у 2020 році. Найбільших успіхів наразі досяг на початку цього сезону: дійшов до четвертого кола Australian Open та встановив особистий рекорд у рейтингу ATP — 74-те місце.

Турнір в Маямі: що відомо

  • Miami Open — комбінований турнір категорії 1000 серед чоловіків і жінок. Матчі основної сітки змагань стартують у вівторок, 19 березня.
  • Чоловічий титул в Маямі захищатиме "нейтральний" росіянин Даніїл Мєдвєдєв. Чинною чемпіонкою серед жінок є чешка Петра Квітова, яка не бере участі у цьогорічному розіграші.
  • В основну сітку турніру в Маямі заявились п'ять українських тенісисток. Леся Цуренко проведе свій матч першого кола вже у вівторок, 19 березня, проти польки Магди Лінетт.
На початок