Британського тенісиста знудило після 5-сетового матчу на Australian Open-2024: що трапилось

Британського тенісиста знудило після 5-сетового матчу на Australian Open-2024: що трапилось

Джек Дрейпер у матчі з Гіроном
Джек Дрейпер. Фото: Alessandra Tarantino/AP Photos

Як це прокоментував сам гравець.

У Мельбурні триває перший Грендслем 2024 року — Відкритий чемпіонат Австралії. У першому колі турніру відбулось 20 п'ятисетових матчів, зокрема, усі п'ять партій відіграли британець Джек Дрейпер і американець Маркос Гірон.

Матч між Дрейпером і Гіроном пройшов під час денної сесії за 30-градусної спеки. Посеред гри британський тенісист брав медичний таймаут через проблеми з диханням — йому вимірювали артеріальний тиск.

У підсумку 22-річний Дрейпер відігрався з рахунку 1:2 за сетами, впевнено взявши останні дві партії — 6:0, 6:2. Матч тривав 3 години та 17 хвилин, а Дрейпер вперше у кар'єрі провів п'ять сетів.

Після реалізованого матчпойнту британець потиснув руку Гірону, після чого побіг до урни, де його знудило.

"Я сказав йому [Гірону], що, мовляв, повинен потиснути тобі руку, друже, але мушу піти до того сміттєвого відра", — розповів після поєдинку Дрейпер.

Як Дрейпер прокоментував свій стан після матчу?

Британець відзначив, що причиною його проблем зі здоров'ям стала не лише спека, а й психологічна напруга від важкого матчу на турнірі рівня Грендслем.

"Це [біль у грудях[ поширилося на спину, і я відчував, що не можу стояти на ногах. Думаю, це те, що стрес може зробити з тобою", — сказав Дрейпер.

"У першому колі завжди трохи важче дихати — очевидно, через напругу. Думаю, що більшість гравців теж це відчувають. Це було у мене в Маямі, коли я втратив свідомість кілька років тому".

Британського тенісиста знудило після 5-сетового матчу на Australian Open-2024: що трапилось
Джек Дрейпер. Фото: Alessandra Tarantino/AP Photos

У наступному колі Дрейпер зіграє з 14-ю ракеткою світу Томмі Полом із США, який на минулому Australian Open дійшов до півфіналу.

Хто такий Джек Дрейпер

  • 22-річний британський тенісист, 55-та ракетка світу.
  • Дебютував у професійному турі в 2018 році. Найкращий результат на Грендслемах — четверте коло US Open у 2023-му.
  • Наразі не здобував титулів рівня ATP. Зазнав поразок у двох фіналах турнірів категорії 250, зокрема, поступився чеху Їржі Легечці на змаганнях в Аделаїді перед AO-2024.

Australian Open-2024: що відомо

  • До другого кола АО-2024 вийшли чотири українки: Леся Цуренко, Еліна Світоліна, Даяна Ястремська та Марта Костюк.
  • Україна не представлена в чоловічих одиночних змаганнях на Australian Open-2024 — Віталій Сачко та Ілля Марченко завершили свої виступи на турнірі у кваліфікації.
  • Основна частина Australian Open триватиме до 28 січня. У чоловіків титул відстоює Новак Джокович, серед жінок — Аріна Сабалєнка.
На початок