Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Найкраща гонка у сезоні". Санітра прокоментував виступ Дудченка у масстарті та оцінив результати України на ЧС-2024

"Найкраща гонка у сезоні". Санітра прокоментував виступ Дудченка у масстарті та оцінив результати України на ЧС-2024

Ексклюзивно
Юрай Санітра
Юрай Санітра. Фото: Суспільне Спорт

Ексклюзивний коментар головного тренера чоловічої збірної України для Суспільне Спорт.

У чеському Новому Месті завершився чемпіонат світу з біатлону 2024 року. Останньою гонкою турніру став чоловічий масстарт, в якому збірну України представили Антон Дудченко і Дмитро Підручний.

Дудченко припустився лише однієї хиби у стрільбі та посів 20-те місце, програвши фотофініш італійцю Лукасу Гоферу. Натомість Підручний з чотирма колами штрафу став 27-м з 30 учасників.

Після гонки ексклюзивний коментар Суспільне Спорт дав головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра. На думку фахівця, Дудченко провів найкращу гонку у сезоніВищу позицію в особистих стартах у цьому сезоні Дудченко посів лише в індивідуальній гонці на чемпіонаті Європи — 12-те місце., а Підручному не вдалось поборотись за кращий результат через промахи.

"Для нас вже було маленькою перемогою те, що два [біатлоністи] потрапили у масстарт. Щодо старту, Антон Дудченко — найкраща гонка у сезоні. Одна хиба, але на фінішному колі дуже гарно боровся з сильними спортсменами (американцем Райтом та італійцем Гофером). Гадав, що він виграв [фотофініш], бо був візуально вище, але ні. Проте я вважаю, що 20-те місце для Антона — дуже гарний результат, особливо на фоні чемпіонату світу", — сказав Санітра.

"Підручний? Після двох хиб на "стійці" вже почав відчувати спину і просто доїхав до фінішу".

Коментуючи виступи українців на чемпіонаті світу загалом, Санітра відзначив, що очікував більшого. 20-те місце Дудченка у масстарті — найкращий результат "синьо-жовтих" в особистих гонках ЧС-2024.

"Не знаю, що сказати. У цьому сезоні важко було очікувати якихось див тут. Але скажу прямо: очікував більшого, особливо у командних стартах, де наші амбіції були вищими. Думаю, що лише у змішаній естафеті Посіли сьоме місце.виконали завдання".

Санітра також висловився щодо становища чоловічої збірної України у Кубку націй. Після ЧС-2024 "синьо-жовті" продовжують йти на 11-му місці, відстаючи від Фінляндії на 66 балів. У разі збереження таких позицій українці у наступному сезоні втратять одну квоту в особистих гонках Кубка світу.

"Щодо боротьби за топ-10 у заліку Кубку націй — зосередимося на цьому. Нас очікують старти в Осло, там буде синглмікст, вже там спробуємо атакувати Фінляндію, щоб до кінця сезону досягли цієї [десятої] позиції. Щоб на наступний сезон була гарантія п'яти спортсменів [в особистих гонках Кубка світу].

Біатлонний сезон продовжиться етапом Кубка світу в Голменколлені (29 лютого — 3 березня). Після нього ще пройдуть заключні етапи в США та Канаді.

На початок