"Барком-Кажани" здобули першу "суху" перемогу у сезоні чемпіонату Польщі з волейболу

"Барком-Кажани" здобули першу "суху" перемогу у сезоні чемпіонату Польщі з волейболу

Гравці "Барком-Кажанів"
Гравці "Барком-Кажанів". Фото: пресслужба "Барком-Кажанів"

Як пройшов матч проти "Слепск Сувалькі".

Львівські "Барком-Кажани" здобули першу "суху" перемогу у сезоні чемпіонату Польщі з волейболу. У 20-му турі українська команда обіграла в трьох сетах "Слепск Сувалькі".

"Барком-Кажани" з 2022 року виступають у польській Плюс-лізі — одному з найсильніших європейських чемпіонатів з волейболу. У попередньому розіграші турніру львів'яни посіли 13-те місце, здобувши вісім перемог у 30 матчах.

До другого в сезоні 2023/24 поєдинку проти "Слепск Сувалькі" "Барком-Кажани" також підійшли на 13-му місці, вигравши шість матчів з 18. Дотепер українська команда жодного разу не перемагала з рахунком 3:0. А "Слепск" у матчі першого кола "Кажани" обіграли у чотирьох сетах.

Як "Барком-Кажани" здобули першу "суху" перемогу в сезоні

  • Перший сет пройшов за рівної боротьби: жодна з команд не здобувала перевагу більш ніж у два очки. Розв'язка партії трапилась за рахунку 23:22 на користь "Слепска": "Барком-Кажани" виграли три наступні розіграші і забрали стартовий сет.
  • На початку другої партії львів'яни заволоділи перевагою у 2-3 очки, однак суперник зумів відігратись і повести 16:13. Після цього знову розпочалась рівна боротьба, у якій доля сету вирішилась у кінцівці: за рахунку 23:23 "Барком-Кажани" здобули два поспіль очки.
  • У третій партії українська команда почала нарощувати перевагу за рівного рахунку після 20 стартових розіграшів: повела 19:14 і з комфортним відривом закрила матч. Львів'яни вперше у сезоні 2023/24 виграли поєдинок з "сухим" рахунком.
  • Найрезультативнішим гравцем матчу став діагональний "Барком-Кажанів" Василь Тупчій, який набрав 19 очок.

Плюс-ліга. 20-й тур

  • "Слепск Сувалькі" — "Барком-Кажани" 0:3 (23:25, 23:25, 21:25)

Після перемоги "Барком-Кажани" піднялись на 11-те місце в турнірній таблиці Плюс-ліги, набравши 20 очок. Наступний матч львів'яни зіграють 11 лютого проти третьої команди таблиці "Заверцє".

"Барком-Кажани": що відомо

  • "Барком-Кажани" — 4-разові чемпіони України, останній титул здобули у 2021 році.
  • Після переходу до польської ліги "Барком-Кажани" не виступають у чемпіонаті України. Домашні матчі у Плюс-лізі в цьому сезоні команда проводить у польському місті Велюнь.
  • Головним тренером "Барком-Кажанів" є Угіс Крастіньш — наставник збірної України з волейболу. У січні 2024 року стало відомо, що Федерація волейболу України розглядає зміну тренера.
  • У складі львівської команди виступають волейболісти національної збірної, зокрема догравальники Ілля Ковальов і Віталій Кучер, центральні блокуючі Владислав Щуров і Богдан Мазенко, діагональний Василь Тупчій та ліберо Дмитро Канаєв.
На початок