Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
"Не зважати на статус фаворита". Сергій Ребров розповів про підготовку до матчу з Боснією у плей-оф відбору на Євро-2024

"Не зважати на статус фаворита". Сергій Ребров розповів про підготовку до матчу з Боснією у плей-оф відбору на Євро-2024

"Не зважати на статус фаворита". Сергій Ребров розповів про підготовку до матчу з Боснією у плей-оф відбору на Євро-2024
. Сергій Ребров. Фото: УАФ

Поєдинок відбудеться у березні 2024 року.

Збірна України з футболу повернеться до гри вже у 2024 році. У березні команда Сергія Реброва візьме участь у матчах відбіркового плей-оф чемпіонату Європи-2024.

У півфіналі заключної стадії відбору суперником українців 21 березня стане збірна Боснії та Герцеговини. Переможець зустрінеться у вирішальному матчі із сильнішою командою в парі Ізраїль — Ісландія.

Головний тренер "синьо-жовтих" Сергій Ребров у прямому ефірі Vbet поділився думками про збірну Боснії та Герцеговини, оцінив жеребкування Ліги Європи для "Шахтаря" та прокоментував можливе обрання Андрія Шевченка президентом Української асоціації футболу.

  • Про підготовку до матчу з Боснією і Герцеговиною

"У тренера збірної України немає відпустки, завжди є чимало роботи. Я та мої помічники передивилися багато матчів Боснії. Це дуже важлива інформація. Коли така велика пауза, то переглядаєш ігри, знаходиш більше деталей, аби показати та пояснити все гравцям".

  • Про фаворита у матчі з боснійцями
"Що таке фаворит? Ми грали з Італією, і вона була фаворитом. А на останній хвилині ми мали пробивати пенальті і вигравати гру. Фаворит - це більша відповідальність. Зараз всі вважають, що фаворити ми, але це нічого не означає. Ми дуже уважно та ретельно готуємося до гри. Будемо виходити і грати. Зараз ми повинні не зважати на статус фаворита, а сконцентровано готуватися".
  • Про потенційних новачків у збірній

"Ми переглядаємо дуже велику кількість футболістів. Зараз ми зробили платформу, на якій можемо слідкувати за грою усіх потенційних кандидатів у збірну. Така ж платформа є і в збірній України U21. Я не можу сказати, скільки конкретно переглядаємо гравців, але це великий список".

"Я вважаю, що «Шахтар» своєю грою заслужив на вихід до Ліги Європи. Особливо хочу відзначити два матчі проти «Барселони» в Лізі чемпіонів. Я впевнений, якщо до протистояння проти «Марселя» «Шахтар» підійде у хорошій формі, то він матиме усі шанси на перемогу".

"Я вважаю, що Андрій повинен сам вирішувати, що йому робити. Якщо він керуватиме нашим футболом, це буде гарно для всіх. Він та людина, з якою можна розмовляти та знаходити спільну мову. Якщо він обереться президентом УАФ, я йому бажаю успіхів та натхнення, тому що це дуже відповідальна посада. Я зі свого боку підтримую Андрія Миколайовича і зроблю все, щоб йому допомогти".

Збірна України з футболу: що відомо

  • Дотепер збірна України тричі грала у фінальній частині чемпіонату Європи: у 2012, 2016 та 2020 роках.
  • Три учасники фінальної частини Євро-2024 визначать у день вирішальних матчів – 26 березня 2024 року. Для того, щоб пройти на турнір, Україна має обіграти спершу Боснію і Герцеговину, а потім — переможця протистояння Ізраїль — Ісландія.
  • Найкращий результат збірної України на чемпіонатах Європи — чвертьфінал Євро-2020.
На початок