Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
"Не потрібно боятися програти". Ребров поділився очікуваннями від гри з Італією та оцінив шанси України вийти на Євро

"Не потрібно боятися програти". Ребров поділився очікуваннями від гри з Італією та оцінив шанси України вийти на Євро

"Не потрібно боятися програти". Ребров поділився очікуваннями від гри з Італією та оцінив шанси України вийти на Євро
. Сергій Ребров. Фото: УАФ

Пресконференція головного тренера збірної України.

Збірна України з футболу готується до вирішального матчу у кваліфікації чемпіонату Європи-2024. 20 листопада підопічні Сергія Реброва зіграють з Італією.

Перед останнім туром Україна напряму не проходить на Євро-2024 — друге місце у групі посідають італійці. Щоб обійти "скуадру адзурру", українці мають здобути перемогу в очному поєдинку, що відбудеться у німецькому Леверкузені та буде номінально домашнім для "синьо-жовтих".

Суспільне мовлення — транслятор матчів України у кваліфікації на Євро-2024. Дивіться наживо матч Україна — Італія на місцевих телеканалах Суспільного.

Перед грою з Італією Україна провела товариський матч з польською "Лехією". Підопічні Сергія Реброва обіграли суперника з рахунком 2:0 завдяки голам Олександра Піхальонка та Єгора Назарини.

Головний тренер збірної України Сергій Ребров провів пресконференцію напередодні матчу з Італією. Наставник "синьо-жовтих" оцінив турнірну ситуацію в групі С, розповів про підготовку до гри та поділився думками про "домашню" підтримку в Леверкузені.

  • Про турнірну ситуацію перед матчем з Італією

"Не обом командам потрібна перемога. Але я впевнений, ми передивилися нашу попередню гру. Є інформація після гри з Північною Македонією. Надали цю інформацію гравцям, і я впевнений, що вони готові. Це буде інша гра. Впевнений, що буде дуже велика підтримка в Німеччині, повний стадіон, що підтримуватиме наших гравців. Завтра потрібна лише перемога, і виходячи з цього, будемо будувати нашу гру".

"Не вважаю, що Італія завтра вийде грати на нічию. Це не та команда, яка зачиниться позаду і буде грати на нічию. Не той тренер".

  • Про шанси напряму вийти на Євро-2024 та вболівальників

"Гадаю, що у нас хороші шанси. Цей матч відрізнятиметься від того, що був на "Сан-Сіро", бо завтра ми матимемо наших вболівальників. Майже увесь стадіон нас підтримуватиме. Пам'ятаю наш матч проти Німеччини, який ми грали у Бремені — була дуже солідна підтримка серед українців, і завтра, впевнений, буде так само. Це змінить психологію гравців, бо коли ти приїжджаєш на заповнений "Сан-Сіро" і стадіон, де повністю підтримують тебе, це різні речі. Це надасть більшу мотивацію гравцям".

"Впевнений, що у нас хороші шанси. Завжди кажу гравцям: не потрібно боятися програти — важливіше боятися не зробити достатньо, щоб виграти матч. І завтра ми покажемо всі сильні сторони і зробимо все можливе".
  • Про тактику України та стиль гри Італії

"Ми розглядали багато тактик з нашої сторони. Але як гратиме Італія — вважаю, що в неї дуже корисні гравці, що можуть грати і від оборони, і в атаці. Це дуже інтенсивна команда. Вони грали два дні тому, але в Італії завжди кілька складів. Ми повинні бути готові до дуже інтенсивної гри. Ми вже вирішили, але завтра надамо гравцям інформацію, як будемо грати".

"Вважаю, що все важливо. Одна справа, коли граєш проти Північної Македонії та Мальти, за всієї поваги до цих збірних. Інша — коли проти Англії чи Італії. Справа не лише у відповідальності — потрібно показати й своє обличчя. Цей матч — про те, щоб показати своє обличчя. Гадаю, що ми гарно зіграли проти Англії вдома, зробили багато помилок, коли грали проти Італії на виїзді. Завтра нам потрібно бути більш зосередженими. І, як я вже казав, це гра для нашої країни і ми розуміємо, яка перед нами відповідальність".
  • Про слова керівника УЄФА Чеферіна, що Італіє має зіграти на Євро

"Вважаю, що це люди в Україні мають на це реагувати, нам ж дуже важливо бути готовими до гри ментально. Треба забути про все, про всі висловлювання у пресі та зосередитися на своїй грі. Вважаю, що ці висловлювання жодним чином не вплинуть на наших гравців, будуть лише більш злими. Вони розумітимуть, що завтрашній результат зможуть зробити лише вони".

  • Чому зіграли з "Лехією" за закритими дверима

"Зрозуміло, чому. Бо це товариська гра, ми грали не проти національної збірної, а команди. Це гра була безпосередньою підготовкою до Італії. Вона була запланована нами, але ми не були дуже згодні грати її 17 листопада, за два дні перед офіційною грою. Ця гра була у нашому плані, і я вважаю її дуже корисною. Ніхто не отримав ушкодження, і сьогодні у тренуванні беруть участь всі гравці. Це дуже корисна гра для нас перед матчем проти Італії".

  • Про атмосферу в збірній та результативність українських "легіонерів"

"Я взагалі не так давно зі збірною України працюю, бачу атмосферу в команді. Мені дуже подобається атмосфера в команді, незважаючи на те, як грають футболісти в клубах. Вони приїжджають сюди, і тут зовсім інші завдання, відповідальність перед країною, людьми. Не можу сказати, як змінилася атмосфера після цього [виступів українців за кордоном]. Впевнений, що ці гарні ігри, матчі "Шахтаря" проти "Барселони" додадуть впевненості. Впевнений, що ігри на цьому рівні дуже сильно додають впевненості гравцям для матчів у національній збірній".

  • Про футбол під час війни

"Завжди казав, що зараз країні дуже важко. Всі наші футболісти грають для наших співвітчизників, які потребують підтримки. Гадаю, що всім нашим людям не вистачає емоцій за ці півтора роки війни. І я вважаю, що великий спорт, наприклад, футбол, надає їх. Впевнений, що завтра багато людей буде дивитися та підтримувати нас, а ми це відчуємо. Звісно, ми граємо заради них, заради армії, заради підтримки нашої свободи. Наші гравці розуміють, чому і заради кого грають. Вони не потребують додаткової мотивації на цю гру. Як ви бачите, мотивація футболістів перед грою на високому рівні, і це дуже важливо".

  • Чи хотів би взяти в збірну України когось з футболістів Італії
"Дуже поважаю італійську збірну. Але я вірю в своїх хлопців, мені не потрібні гравці з Італії. У нас дуже гарна команда й колектив, і нам не потрібно цього. Але ми всі розуміємо силу збірної Італії, де зібрані гравці з усього світу. Ми поважаємо Італію, але я дуже радий працювати з цими хлопцями".
  • Чи розмовляв з Зеленським перед матчем

"Наразі ні, гадаю, у нього зараз більш важливі питання. Звісно, він бажав нам удачі, завжди підтримує, коли я з ним розмовляю. Він дуже цікавиться футболом, але в нього більш важливі проблеми для вирішення, і ми це розуміємо. І, як я вже казав, ми граємо не для Зеленського, а для всіх наших людей, які нас підтримують. Всі гравці, що зараз в національній команді, вони готові до завтрашньої гри".

Що відомо

  • До складу на матч проти Італії Сергій Ребров викликав 26 футболістів, серед них два новачки — захисники Максим Таловєров та Владислав Дубінчак.
  • Україна досі ніколи не перегравала збірну Італії в дев'яти матчах: дві нічиїх та сім поразок.
  • Перше місце в групі С достроково гарантувала собі команда Англії.
На початок