"Мета - виходити на Олімпіаду". Анатолій Трубін - про перемогу України U21 над Словаччиною та вихід на Євро-2023

"Мета - виходити на Олімпіаду". Анатолій Трубін - про перемогу України U21 над Словаччиною та вихід на Євро-2023

Ексклюзивно
"Мета - виходити на Олімпіаду". Анатолій Трубін - про перемогу України U21 над Словаччиною та вихід на Євро-2023
. Анатолій Трубін, фото: AP Photos

Українська "молодіжка" втретє в історії гратиме на континентальній першості.

Молодіжна збірна України кваліфікувалася на чемпіонат Європи серед команд U21 у 2023 році. Команда Руслана Ротаня за сумою двох матчів здолала Словаччину у відбірковому раунді плей-оф.

Читайте також: Україна розгромом вийшла на Євро U21 з футболу. Усі емоції зі стадіону від матчу-відповіді України у плей-оф

Влітку наступного року "синьо-жовті" стануть однією з 16 команд-учасниць континентальної першості. Турнір спільно прийматимуть Грузія та Румунія.

Молодіжний чемпіонат Європи також слугуватиме кваліфікацією на чоловічий футбольний турнір літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Окрім Франції, яка прийматиме наступну Олімпіаду, на Євро-2023 розіграють три путівки до Парижу від європейського континенту.

Саме кваліфікацію на Олімпіаду називає одним з основних завдань команди наступного року воротар української "молодіжки" Анатолій Трубін. Про це голкіпер розповів в есклюзивному коментарі для Суспільне Спорт, якому також розповів про протистояння зі Словаччиною у відбірковому плей-оф та його переїзд з табору національної збірної цього місяця.

Що сказав Анатолій Трубін

  • Про переїзд з національної до молодіжної збірної
"Ні, [ці переїзди не виснажили], тому що я захищаю свою країну. Як наші хлопці захищають її на передовій, так і наші хлопці - на полі. Тому я з честю та гордістю вдягаю футболку національної збірної. Звісно, що хочеться грати за національну збірну, але є задача, яку ми наполовину виконали, бо вийшли на Євро. Потрібно далі працювати, захищати і прославляти Україну на міжнародній арені".
  • Про фактор газону в матчі проти Словаччини U21

"Коли виходить одне ціле, один кулак - і неважливо, чи це 11 хлопців, які вийшли на поле, або ж 5-6, які залишилися на трибуні, - не важливо, яке поле, яка погода. Так, можливо, у деяких моментах нам було незручно. Але з таким неймовірним бажанням це було неважливо".

  • Як вдалося виграти 3:0 у Словаччини U21

"Ми розуміли, що сильніші в будь-якому аспекті гри. Але в першому матчі не було такої командної роботи, енергії в плані бажанні. Мабуть, у бажанні вони нас переграли. Але ми зробили висновки після першого матчу, і сьогодні ми розставили крапки, хто куди йде, і що перший матч, у якому вони перемогли, - це помилка".

  • Про вихід на Євро та шанс відібратися на Олімпіаду
"Це вітрина для футболістів, усі дивитимуться, що зібрані найперспективніші та молоді гравці. Ми з нетерпінням чекатимемо на цю подію, будемо готуватися. Ще багато часу, але потрібно ще більше працювати та виходити на Олімпіаду. Це наша мета".
  • Чи могло щось істотно змінитися за рахунку 3:0

"Коли грає така команда... Я та всі гравці робимо свою справу. Моя справа - захистити свої ворота, у хлопців також. Але це моя більше відповідальність. Вони ж забили три голи, як ви можете побачити, це божевільна самовіддача. І тому ці три голи - як приклад цього бажання".

Що відомо

  • Євро-2023 серед молодіжних збірних стартуватиме 21 червня 2023 року. Статус чемпіонів захищатиме Німеччина U21.
  • Україна втретє гратиме на молодіжному Євро. У 2006 році "синьо-жовті" дісталися фіналу (програли Нідерландам - 0:3), а у 2011-му вилетіли за підсумками групового раунду.
  • Україна втретє вийшла на чемпіонат Європи через плей-оф. У 2002-му та 2015 роках українській "молодіжці" не вдалося подолати вирішальний раунд кваліфікації.
На початок