Горіло деревообробне підприємство: рятувальники ліквідовують нічну пожежу в Миколаєві

Горіло деревообробне підприємство: рятувальники ліквідовують нічну пожежу в Миколаєві

Доповнено

У Миколаєві четвертого травня на деревообробному підприємстві близько 01:20 спалахнула пожежа. Полум'я знищило склади та майстерні. О п'ятій годині рятувальники локалізували загоряння на площі 2000 квадратних метрів та взялися до ліквідації окремих осередків вогню.

Про це кореспондентам Суспільного повідомив начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Миколаївській області Олександр Задорожний.

Зі слів чоловіка, пожежа спалахнула в Інгульському районі міста. На місці працювали 64 рятувальники та 17 спецмашин. Також до гасіння залучили тактичний робот "Magirus Wolf R1".

Гасіння ускладнено поривчастим вітром, що сприяє швидкому розповсюдженню вогню, додали в ДСНС.

"Пожежу локалізовано о 5:25. Причина пожежі встановлюється. Загиблих та поранених немає", — додав Задорожний.

Доповнено 10:00: У коментарі Суспільному бригадир лісоскладу Євген Волошин розповів, що люди не травмувалися.

"Зараз ми рятуємо всі дошки, котрі в нас залишилися. Тому що пожежа більшість дошок в нас забрала. Столярні цехи, будівлі, де зберігалися дошки. Пошкодження великі, якось будемо просити в держави допомоги", — говорить Євген.

Доповнено 10:40: Вогонь знищив два складські приміщення магазину, що були розташовані поруч з деревообробним підприємством, розповів охоронець закладу Анатолій.

"Наша територія — наш склад. Воно вже декілька разів спалахує, я його з відра гашу. Була тут фарба, електроди, руберойд, генератор, холодильник. Багато товару, тут бензин стояв", — розповідає охоронець магазину.

"Гасіння ускладнюється": рятувальники ДСНС гасять нічну пожежу в Миколаєві
Охоронець магазину, склади якого знищені через пожежу, Миколаїв, 4 травня 2024 року. Суспільне Миколаїв/Назарій Рубаняк

Зі слів Анатолія, деревообробне підприємство зайнялося приблизно о 01:20.

"Це так розповів охоронець, який був переді мною (на зміні — ред.). У першу годину ночі виходить — все нормально. А потім почув тріск, шифер “стріляв”, і горів вогонь", — каже охоронець Анатолій.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок