Чотири миколаївські навчальні заклади відновлюватимуть за гроші з держбюджету

Чотири миколаївські навчальні заклади відновлюватимуть за гроші з держбюджету

У Миколаєві станом на друге серпня планують відновлювати заклади середньої та дошкільної освіти за гроші з державного бюджету. Головним розпорядником та відповідальним виконавцем бюджетної програми є "Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури".

Про це повідомили на сайті Миколаївської міської ради.

У міськраді зазначили, що Кабінет Міністрів України виділив понад 3,5 мільярда гривень із фонду ліквідації наслідків збройної агресії на бюджетну програму для будівництва та відновлення об’єктів інфраструктури, житлового та громадського призначення, громадських будинків та споруд Миколаєва.

Перелік закладів освіти Миколаєва, які передбачені фінансуванням у рамках бюджетної програми:

  • Нове будівництво Миколаївського ліцею № 51, у тому числі проєктно-вишукувальні роботи та експертиза — 199 мільйонів 418 тисяч гривень (термін реалізації 2023-2024 роки);
  • Реконструкція нежитлової будівлі під розміщення дитячого дошкільного закладу на вулиці Космонавтів — 99 мільйонів 907 тисяч гривень (термін реалізації 2023-2024 роки);
  • Капітальний ремонт Миколаївської гімназії № 15 — 109 мільйонів 453 тисячі гривень (термін реалізації 2023-2024 роки);
  • Капітальний ремонт будівлі ДНЗ № 75 — 59 мільйонів 635 тисяч гривень (термін реалізації 2023-2024 роки).

На черговій сесії Миколаївської міської ради 31-го липня депутати погодили рішення про передачу функцій замовника з будівництва за цими чотирма об’єктами "Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області".

"Додамо, що управління капітального будівництва міської ради вже замовило виконання передпроєктних робіт за об’єктом "Нове будівництво Миколаївського ліцею № 51". У серпні документи передадуть "Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області", — повідомили у міськраді.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок