Миколаєвом курсуватиме оновлений тролейбус

Миколаєвом курсуватиме оновлений тролейбус

Миколаєвом курсуватиме оновлений тролейбус
Оновлений тролейбус, 3 липня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві третього липня презентували оновлений тролейбус МАЗ 3006. Це перший транспортний засіб зі старого парку, який зробили з повним брендуванням "Місто на хвилі". На його реконструкцію витратили до двох місяців. Тролейбус почне курсувати містом четвертого липня.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор комунального підприємства "Миколаївелектротранс" Юрій Сметана.

За словами Юрія Сметани, тролейбус придбали у 2012 році. Строк його експлуатації закінчується у 2023-му. Особовий склад депо зробив реконструкцію старого тролейбуса, в тому числі з повним брендуванням "Місто на хвилі".

"Зроблено як в системі "Дніпро" (ред. – тролейбус "Дніпро") сім відеокамер, також проведено заміну лінолеуму, замінена обшивка сидінь, додали ручки на поручні",– розповідає керівник тролейбусного депо Сергій Гладун.

Миколаєвом курсуватиме оновлений тролейбус
Оновлений тролейбус зсередини. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

На його реконструкцію витратили до двох місяців, розповів директор КП "Миколаївелектротранс" Юрій Сметана. Транспорт проходитиме планове технічне обслуговування та до капітального ремонту проїздить ще п’ять років, зазначає Сметана.

"Зараз ми підбиваємо всі витрати. Але орієнтовно це буде до 300 тисяч гривень на повні витрати по реконструкції цього тролейбусу", – Юрій Сметана.

Тролейбус почне курсувати містом четвертого липня. Щоденно КП "Миколаївелектротранс" випускає на маршрути міста 54 одиниці транспорту, з них 28 тролейбусів.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок