8000 євро за виїзд: на Львівщині затримали мешканця Вінниччини, підозрюваного в організації незаконного перетину кордону

8000 євро за виїзд: на Львівщині затримали мешканця Вінниччини, підозрюваного в організації незаконного перетину кордону

Гроші, вилучені при затриманні мешканця Вінниччини
Гроші, вилучені при затриманні мешканця Вінниччини. Пресслужба Львівської обласної прокуратури

Прокурори Львівщини повідомили про підозру в незаконному переправленні військовозобов'язаного за кордон 43-річному мешканцю Вінниччини. Наразі чоловік перебуває під вартою.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік організував схему виїзду до Угорщини для військовозобов'язаного. Така послуга коштувала 8000 євро.

"При зустрічі з "клієнтом" він повідомив деталі переправлення. Зокрема, що чоловік має доїхати до м. Хуст (Закарпатська область), де його зустрінуть інші особи, які мали забезпечити проведення "клієнта" поза пунктами пропуску", — йдеться у повідомленні.

Після перетину кордону військовозобов'язаний мав повідомити поліцію чи прикордонників Угорщини, що він біженець, щоби його не депортували. Мешканця Вінниччини затримали під час отримання грошей.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Санкція статті — позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

На початок