Ліна Костенко та Валерій Залужний отримали звання "Почесний громадянин Києва"

Ліна Костенко та Валерій Залужний отримали звання "Почесний громадянин Києва"

Кличко, Костенко, Залужний
Київський міський голова Віталій Кличко, письменниця, громадська діячка Ліна Костенко, Головнокомандувач ЗСУ в 2021–2024 роках Валерій Залужний. Віталій Кличко/Віталій Кличко

Сьогодні, 8 травня, у столиці Ліна Костенко та Валерій Залужний отримали звання "Почесний громадянин Києва".

Про це повідомив у Telegram Київський міський голова Віталій Кличко.

Зазначається, що таким чином Київрада, висловила свою шану та повагу і нагородила званням "Почесний громадянин Києва" двох людей, які є моральними авторитетами для українців. Це — письменниця, поетеса, громадська діячка Ліна Костенко та український воєначальник, Головнокомандувач Збройних Сил України в 2021–2024 роках, Герой України Валерій Залужний. 

"Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості. Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України", — сказав Кличко.

За його словами, відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вручили вдома у Ліни Василівни.

У списку почесних громадян Києва також є Борис Джонсон, Микола Амосов, Святослав Вакарчук, Джамала, Іван Марчук, Борис Олійник, Борис Патон, Тарас Петриненко, Ада Роговцева, Богдан Ступка тощо.

На початок