У Вовчанську на Харківщині за 100 метрів від будинків впала російська авіабомба, що важить 500 кг, і не розірвалася

У Вовчанську на Харківщині за 100 метрів від будинків впала російська авіабомба, що важить 500 кг, і не розірвалася

У Вовчанську прибрали керовану авіабомбу вагою у пів тонни — вона впала у 100 метрах від житлових будинків і не розірвалася.

Про це Суспільне Харків розказав головний патрульний Вовчанського відділу поліції Олексій Харківський.

"Максимум — за 100 метрів від житлових будинків і десь за 50 метрів від колишнього пляжу на річці Вовчій (знайшли авіабомбу — ред.). Запускали їх декілька близько тижня тому, просто один 500-кілограмовий КАБ упав там і не розірвався. Можливо, вийшов із ладу. Є такі випадки, коли вони просто зариваються в землю. А другий упав неподалік Вовчанська, його теж забрали. Той, можливо, трохи довше лежав, тижнів зо два", — говорить Харківський.

Вилученням повинні займатися виключно спеціалісти, які раніше це робили. Приїхали вибухотехніки, і ми разом з ними це зробили. Вони забрали КАБи спеціальною машиною, яку їм недавно видали саме для підняття таких великих предметів.

Під час робіт з переміщення авіабомб росіяни запустили дрони.

Олексій Харківський, вилучення авіабомби у Вовчанську
У Вовчанську знайшли авіабомбу, що не розірвалася. Олексій Харківський

"У той час, як ми вилучали перший КАБ, у Вовчанськ залетіли два ворожих FPV-дрони. Від нас вони були приблизно за пів кілометра. Один хлопці "погасили" РЕБом, один пролетів повз і щось вразив. Зазвичай, влучають по цивільній інфраструктурі. Вони кожного дня атакують місто безпілотниками", — каже патрульний.

Олексій Харківський
У Вовчанську знайшли авіабомбу, що не розірвалася. Олексій Харківський

За його словами, після деокупації у Вовчанську знаходили близько шести авіабомб, що не розірвалися.

"Усі намагаються захищати свою громаду. Ми першими туди і рвалися після деокупації, тому що це наша рідна земля. Я особисто вивішував прапор на нашій центральній площі. Тримаємося. Уже звикли до обстрілів", — говорить Харківський про життя у Вовчанську під обстрілами.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Telegram, Facebook, Viber, Instagram, Youtube

На початок