"Наймасштабніший наступ армії РФ". Битва за Авдіївку: ситуація 11 жовтня

"Наймасштабніший наступ армії РФ". Битва за Авдіївку: ситуація 11 жовтня

Оновлено
Бої за Авдіївку на Донеччині
. Український військовий під час бою в Авдіївці, 18 серпня 2023 року. Фото: Libkos/АР

10 жовтня почалась битва за Авдіївку. З початку повномасштабного вторгнення військові РФ вперше задіяли близько шістдесяти одиниць техніки, які були підбиті українськими військовими минулої доби. У штурмі брали участь до 2 тисяч російських військовослужбовців.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

"Вони сьогодні не використовують техніку, здебільшого штурмують невеликими групами по 20-30 осіб з різних напрямків. Як таргани лізуть з різних напрямків, їх підвозять до їхнього передка і далі намагаються групками штурмувати, як гарматне м'ясо", — розказав Барабаш.

За даними очільника Авдіївської МВА, 10 жовтня українські військові також збили російські літак, гелікоптер Мі-8 на Авдіївському напрямку. Раніше при штурмі армія РФ використовувала до 25 одиниць техніки. Для цього наступу, за його словами, задіяли близько 60 одиниць техніки, яка була підбита або знищена Силами оборони. Бої тривають другу добу.

У ніч на 11 жовтня були стрілецькі бої з півночі від Авдіївки. Армія РФ обстрілює українські позиції з "Градів", ствольної артилерії тощо. Це наймасштабніший наступ з початку повномасштабного вторгення РФ, розповів в ефірі "Суспільне. Спротив" начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

"Не так гаряче, як вчора, але бої тривають. Це наймасштабніші наступальні дії за повномасштабну війну по нашому напрямку. Ніч пройшла більш-менш спокійно. Було з два десятки хаотичних поодиноких "прильотів" по старій частині міста, трохи було по центральній", — зазначив він.

Загиблих та поранених упродовж 10 жовтня немає, розказав Барабаш.

"На Авдіївському напрямку противник силами до трьох батальйонів за підтримки танків та броньованих машин активізував наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. Наші захисники відбили усі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій", — йдеться у ранковому повідомленні Генштабу 11 жовтня.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок