Ракетний удар по центру Краматорська: в лікарні розказали про поранених

Ракетний удар по центру Краматорська: в лікарні розказали про поранених

Ракетний удар по центру Краматорська: в лікарні розказали про поранених
. Рятувальники розбирають завали у центрі Краматорська, Фото: ДСНС

В лікарні міста Краматорськ розказали про травми, з якими після ракетних ударів 27 червня, до них привозили поранених.

Як розказала Суспільному медичний директор лікарні Краматорська Ганна Щербак, п’ятеро важких поранених відправлені у Дніпро, ще десять людей із травмами були госпіталізовані у Краматорську. Всім іншим постраждалим допомогу надали амбулаторно.

Щербак додала, що травмовані люди мають переважно забійні, відкриті уламкові травми, багато черепно-мозкових травм.

Нині у лікарні дев'ять постраждалих у різних відділеннях. "З травмами легкого та середнього ступеню тяжкості. І в хірургії, і травматології", — зауважила лікарка.

Станом на 12:40 28 червня внаслідок ракетного удару по центру Краматорська загинули 10 людей, в тому числі троє дітей 14 та 17 років. 56 людей дістали поранення. Розбір завалів триває, рятувальники шукають людей.

Що відомо про ракетну атаку по Краматорську 27 червня

  • Армія РФ приблизно о 19:32 обстріляла центр Краматорська на Донеччині, поцілили поблизу кафе та магазинів, де було багато людей.
  • Епіцентром вибуху стало людне місце, зокрема, кафе, де були відвідувачі. В зоні ураження опинились багатоквартирні будинки, торговельні приміщення, автомобілі, поштове відділення та інші будівлі, у яких повилітали вікна, шибки й двері. Внаслідок влучання виникла пожежа.
  • Друга ракета, як повідомляв начальник ОВА Кириленко, вдарила у передмістя, селище Біленьке, де також були поранені мирні жителі.
  • Поліція Донеччини спочатку на сайті повідомила, що вірогідно удар був нанесений ракетою С-300. Близько 23:00 начальник ОВА в ефірі телемарафону уточнив, що вибухотехніки встановили тип ракети, яка вдарила по Біленькому - це "Іскандер". Вранці 28 червня ОГПУ із посиланням на генпрокурора Костіна повідомила, що обидва удари по Краматорську були нанесені "Іскандерами".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок