"Надія є". Троє людей можуть перебувати під завалами кафе у Краматорську

"Надія є". Троє людей можуть перебувати під завалами кафе у Краматорську

"Надія є". Троє людей можуть перебувати під завалами кафе у Краматорську
. Фото: Суспільне Донбас

Станом на 12:40 28 червня внаслідок ракетного удару по центру Краматорська загинули 10 людей. Про те, як йдуть рятувальні роботи та скільки людей може лишатись під завалами, в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла речниця ДСНС у Донецькій області Вероніка Бахал.

"Станом на зараз з-під завалів рятувальниками деблоковано тіла 10 загиблих, в тому числі 3 дітей до 18 років, також внаслідок обстрілу постраждали 56 осіб, серед них дитина. На місці тривають аварійно-рятувальні роботи та розбір завалів", — повідомила Вероніка Бахал.

За словами Бахал, в будівлі були монолітно-бетонні перекриття, і це ускладнює розбір завалів. Плити розрізають та прибирають частинами. Рятувальники планують закінчити розбір завалів до кінця дня.

Бахал додала, що під завали можуть знаходитись ще троє людей.

"Ми сподіваємось на те, що нам вдасться знайти живих людей, бо в принципі не так багато часу пройшло. Вибух був дуже потужний і дуже щільно склалися конструкції. Але надія є", — зазначила речниця.

Що відомо про ракетну атаку по Краматорську 27 червня

  • Армія РФ приблизно о 19:32 27 червня обстріляла центр Краматорська на Донеччині, поцілили поблизу кафе та магазинів. Епіцентром вибуху стала піцерія, де були відвідувачі. В зоні ураження опинились торговельні приміщення, автомобілі, відділення пошти, багатоквартирні будинки, у яких повилітали вікна, шибки й двері. На місці влучання ракети виникла пожежа.
  • Друга ракета, як повідомляв начальник ОВА Кириленко, вдарила у передмістя, селище Біленьке, де також були поранені мирні жителі. Поліція Донеччини спочатку на сайті повідомила, що вірогідно удар був нанесений ракетою С-300. Близько 23:00 начальник ОВА в ефірі телемарафону уточнив, що вибухотехніки встановили тип ракети, яка вдарила по Біленькому - це "Іскандер". Вранці 28 червня ОГПУ із посиланням на генпрокурора Костіна повідомила, що обидва удари по Краматорську були нанесені "Іскандерами".
  • Вдень 28 червня СБУ затримала ймовірного коригувальника ракетного удару по Краматорську 27 червня. Ним виявився працівник місцевого газотранспортного підприємства, якого раніше завербувало російське ГРУ. Чоловік, за даними слідчих, отримав завдання зняти на відео кафе та навколишню територію і перевірити, чи є всередині люди.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок