Росіяни перетворили руїни Драматичного театру на сміттєзвалище — Андрющенко

Росіяни перетворили руїни Драматичного театру на сміттєзвалище — Андрющенко

Росіяни перетворили руїни Драматичного театру на сміттєзвалище — Андрющенко
. Фото: Telegram/Петро Андрющенко

Окупаційна влада в Маріуполі Донецької області почала звозити сміття на руїни Драматичного театру. Комунальники скидають сміття з урн міста на території зруйнованого театру.

Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

"Тепер всередині щоденно скидають сміття з прибирання урн та території театрального скверу. Кожного разу, коли здається, що знущання над пам’яттю вбитих маріупольців дійшло до дна, Росія відштовхується та пробиває його", — йдеться у повідомленні.

Раніше радник мера Маріуполя оприлюднив світлини знищеного 16 березня 2022 року російськими військами маріупольського драмтеатру, де ховалися сотні людей.

У травні 2022 року російські окупанти проводили розкопки драмтеатру. У зв’язку з масовою відмовою маріупольців брати участь до розбору завалів окупанти залучили робітників МНС Росії.

Що відомо про ситуацію в Маріуполі

Окупаційна влада планує зносити будинки, в яких живуть люди. Їх визнають аварійними, вимикають всі комунікації, щоб вони виїхали. Всього росіяни знесли вже понад 300 будинків.

Натомість окупанти завезли сорок тисяч жителів Росії різних національностей, яких заселяють в оселі евакуйованих маріупольців.

Екологічна ситуація у місті складна. Росіяни засипають річки в Маріуполі і псують екологію. За словами голови постійної депутатської комісії з питань екології й захисту навколишнього середовища Маріупольської міської ради Максима Бородина, після деокупації міста та проведення всіх досліджень, може знадобитись знімати шар ґрунту через сильне забруднення міста.

Що відомо про авіаудар по драмтеатру в Маріуполі

Росіяни 16 березня знищили маріупольський Драмтеатр, де ховалися сотні людей і де видимими з неба літерами було написано "ДЕТИ".

Кількість загиблих внаслідок авіаудару російської армії по маріупольському Драмтеатру 16 березня є вдвічі більшою за ту, що надала українська влада: замість 300 осіб повідомляється вже про щонайменше 600 загиблих. Про це йдеться у розслідуванні Associated Press.

Російські окупанти проводять розкопки розбомбленого драмтеатру у Маріуполі. Про це свідчать супутникові знімки американської компанії Maxar Technologies. У зв’язку з масовою відмовою маріупольців брати участь до розбору завалів окупанти залучили робітників МНС Росії.

Російські військові завершили розбирати завали Драмтеатру у Маріуполі та відкрили територію. Тепер встановити точну кількість загиблих неможливо.

Читайте також новини Маріуполя

У Маріуполі зафіксували російську авіацію

Окупанти укріплюють Маріуполь та очікують контрнаступ ЗСУ

В окупованому Маріуполі Путін по телевізору "запустив" трамвай

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок