Сіль стане зброєю. Останню партію "Артемсолі" продають, аби купити дрони для розвідників

Сіль стане зброєю. Останню партію "Артемсолі" продають, аби купити дрони для розвідників

Сіль стане зброєю. Останню партію "Артемсолі" продають, аби купити дрони для розвідників
. Фото: Facebook / ДП "Артемсіль"

Спеціальну партію солі, видобутої у шахтах Соледара, державне підприємство "Артемсіль" та платформа United24 продають, щоб передати зароблені кошти на дрони-камікадзе для Головного управління розвідки.

Про це повідомили на Facebook-сторінці "Артемсолі".

У підприємстві зазначили, що через російські обстріли у квітні у Соледарі перестали видобувати сіль. "Цехи підприємства згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані, а понад 2500 людей, чиє життя було нерозривно пов’язане з містом на Донеччині, залишили свій дім. Але сама сіль — сіль із шахт Соледара — вціліла", — йдеться у повідомленні.

20 тонн солі, видобутої у місті, розподілили на сто тисяч пачок. Пачка коштує 500 гривень. З цієї суми 465 гривень з кожної купленої пачки перекажуть на формування флотилії дронів-камікадзе для ГУР, щоб усі українські міста були звільнені від окупантів якомога швидше, розповіли в "Артемсолі".

Що відомо про ситуацію у Соледарі

Державне підприємство "Артемсіль", яке розташоване в Соледарі Донецької області, з 7 квітня на невизначений час зупинило роботу через бойові дії, розповів Суспільному голова профспілки підприємства Андрій Попов.

Сили оборони України відійшли від Соледара на Донеччині і закріпились на заздалегідь підготовлених рубежах. Про це Суспільному 25 січня повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Читайте також

Як Соледар живе без заводу "Артемсіль"

Холодноярівці показали, який вигляд має "Артемсіль" після обстрілів з боку армії РФ

Бій, позначений сіллю. Що відомо про битву за Соледар

"Чотири місяці ПВК "Вагнер" атакує Бахмут. Ситуація: зроби, або помри за Пригожина" — Том Купер

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок