З водосховища на Дніпропетровщині вилучили 2,5 км браконьєрських сіток. Яке покарання за незаконну риболовлю

З водосховища на Дніпропетровщині вилучили 2,5 км браконьєрських сіток. Яке покарання за незаконну риболовлю

Сітки, браконьєри, Дніпропетровщина
З Карачунівського водосховища на Дніпропетровщині рибоохоронний патруль вилучив 26 браконьєрських сіток. Фото: Дніпропетровський рибоохронний патруль

З Карачунівського водосховища на Дніпропетровщині рибоохоронний патруль вилучив 26 браконьєрських сіток та 147 раколовок. Про це повідомили в Дніпропетровському рибооохоронному патрулі.

Заборонені знаряддя лову в прибережній зоні Карачунівського водосховища, поблизу с. Данилівка Криворізького району, виявили під час патрулювання території.

Зокрема, вилучили 26 сіток загальною довжиною 2,5 км та 147 раколовок загальною довжиною 0,7 км.

Власників встановити не вдалося. Склали акти виявлення та вилучення безгосподарського майна. Сітки та раколовки опломбовано та передано на зберігання до Дніпропетровського рибоохоронного патруля.

Що відомо про нерестову заборону

  • З 1 квітня на Дніпропетровщині почала діяти нерестова заборона на вилов риби. Її тривалість залежатиме від водойми. У Кам'янському водосховищі заборона триватиме з 8 квітня по 16 червня. У Дніпровському – з 5 квітня по 13 червня, у всіх інших водосховищах – з 1 квітня по 9 червня.
  • На всіх річках та їх кореневих водах (річищ з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) в межах області заборона триватиме з 1 квітня по 20 травня, а у інших придаткових водоймах річок – з 1 квітня по 30 червня.
  • В управлінні Держрибагентства у Дніпропетровській області функціонує телефонна "гаряча" лінія: (096) 400-02-50. На неї можна повідомляти про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок