У Музеї Ханенків відбудеться концерт барокової музики

У Музеї Ханенків відбудеться концерт барокової музики

Музей Ханенків
Музей Ханенків. Фото: Музей Ханенків/Facebook

У київському Музеї Ханенків 18 квітня відбудеться концертна програма "Код Бароко: 2.0" клавесиністки Олени Жукової.

Про це стало відомо з Facebook-сторінки музею.

Подія пройде в межах проєкту "Крізь потаємні дверцята". Наразі музей двічі на місяць представляє один предмет зі своєї 25-тисячної колекції. Цього разу це картина Мартена Пепейна "Алегорія слуху". У команді музею переконані, що це "чудовий привід поговорити про мову звуків".

"Лише тим, хто її знає, музика відкриває свої справжні таємниці. Як музиканти робили дипломатичну кар’єру? Як музичні тренди подорожували Європою? Звідки у творах француза Рамо ритми фанданго? Що за «історія з Сарабандою» змусила кардинала Рішельє зненавидіти королеву Анну Австрійську та що відбувалося під зеленими липами?", — інтригує анонс.

Зокрема, у концертній програмі клавесиністки Олени Жукової пролунають композиції легендарних світових митців, як-от Баха, Руає, Куперена, Форкере та інших.

"Код Бароко: 2.0" відбудеться о 18:00. Квитки можна придбати за посиланням.

Афіша заходу "Код Бароко: 2.0"
Афіша заходу "Код Бароко: 2.0". Музей Ханенків. The Khanenko Museum/Facebook

Про проєкт "Крізь потаємні дверцята"

З кінця лютого в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків проходить проєкт, у межах якого за прихованим входом до "Золотого кабінету" лише на один день з'являється певний експонат. Твори обирають з азійської колекції, яка налічує близько 25 тисяч предметів.

З початку повномасштабної війни усі ці предмети були захищені та законсервовані, однак їм потрібен постійний догляд реставраторів і кураторів. Така можливість дозволяє час від часу виводити на показ один предмет і представляти його на тимчасовому експозиційному майданчику. Це може бути як відомий відвідувачам шедевр, так і предмет, що довгий час перебував у депозитарії. Проте кожен з них є цінним і несе свою унікальну історію, якою музей буде ділитися з відвідувачами.

Керівниці проєкту — Юлія Ваганова та Олена Живкова.

У межах проєкту "Крізь потаємні дверцята" вже показали китайську порцеляну із зображенням Мартіна Лютера, а також картину Мартена Пепейна "Алегорія слуху" з циклу "П'ять почуттів".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок