Гурт Nahaba відреагував на звинувачення у плагіаті: їхню пісню порівнювали з російським гуртом

Гурт Nahaba відреагував на звинувачення у плагіаті: їхню пісню порівнювали з російським гуртом

Гурт Nahaba відреагував на звинувачення у плагіаті: їхню пісню порівнювали з російським гуртом
Гурт Nahaba. nahaba_band/Instagram

Український гурт Nahaba відреагував на звинувачення у плагіаті: у соцмережах та медіа порівнювали пісню Glass з національного відбору на "Євробачення-2024" з творчістю російського гурту "t.A.T.u", що посів третє місце у фіналі конкурсу "Євробачення 2003" у Ризі.

Українські виконавці висловилися у своїх Instagram-stories.

"Насправді дуже шкода, що так багато українців тримають в голові руснявський контент. Дуже сумно, що один російський гурт у цьому стилі може перекрити сотні різних проєктів, що представляють такий жанр по всьому світу", — наголосили вони.

Окрім цього, музиканти поділилися з підписниками піснями, якими надихаються у своїй творчості:

  • You Love Her — Boys X Girls
  • Kap Bambino — 11:38
  • Kap Bambino — Dead Lazers
  • Crystal Castles — Baptism
  • FRXZN — Miss you
  • SARCOMA HORROR — Black Zebra
  • Banshee — Yes all men

Що сталося

11 січня учасники національного відбору на "Євробачення-2024" презентували свої пісні. Слухачі запідозрили гурт Nahaba в плагіаті російського гурту "t.A.T.u", який представляв Росію на міжнародному пісенному конкурсі в 2003 році. Тоді він посів 3 місце у фіналі шоу.

Nahaba візьмуть участь у нацвідборі з композицією Glass.

"Цією піснею ми хочемо викликати в європейців хоча б маленьку частину тих переживань, що відчувають українці кожного дня", — кажуть вони. Один з учасників гурту нині служить в ЗСУ.

Що відомо про "Євробачення-2024"

68-й пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме. Перший і другий півфінали заплановані на 7 та 9 травня (на одному з них виступить Україна), а грандфінал — на 11 травня.

Мальме прийматиме "Євробачення" вже втретє. Там проводили конкурс у 1992 та 2013 роках. Квитки на "Євробачення-2024" розкупили у перший день продажів.

Загалом на конкурсі виступлять представники 37 країн. Люксембург повернеться на "Євробачення" після 30-річної паузи. Імовірно, кількість країн-учасниць зросте, адже ще тривають перемовини з Румунією.

Також ще невідомий представник України. Фінал відбудеться 3 лютого 2024 року у форматі телевізійного концерту. До 22 січня у "Дії" можна обрати членів журі Нацвідбору на "Євробачення-2024".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок