Ілон Маск незаконно встановив літеру Х на даху офісу Twitter, а ще — відновив акаунт Каньє Веста

Ілон Маск незаконно встановив літеру Х на даху офісу Twitter, а ще — відновив акаунт Каньє Веста

Ілон Маск незаконно встановив літеру Х на даху офісу Twitter, а ще — відновив акаунт Каньє Веста
. Скриншот зі відео на сторінці @elonmusk/Twitter

Влада Сан-Франциско (США) почала розслідування щодо гігантського знаку Х, який встановили на штаб-квартирі Twitter, оскільки власник соціальної мережі Ілон Маск продовжує ребрендинг. Про це повідомило видання Associated Press.

Міська влада заявляє, що заміна літер чи символів на будівлях або встановлення вивіски на них вимагає дозволу з міркувань дизайну та безпеки. Дозвіл потрібен, щоб забезпечити "відповідність історичному характеру будівлі" та переконатися, що доповнення надійно прикріплені до вивіски.

"Для встановлення цієї вивіски також необхідна перевірка і схвалення планування. Місто відкриває скаргу і починає розслідування", — зазначив речник Департаменту будівельної інспекції Патрік Хеннан.

Раніше поліція Сан-Франциско зупинила робітників, які знімали птаха та логотип Twitter з боку будівлі, заявивши, що вони не огородили тротуар, щоб убезпечити пішоходів, якщо щось впаде.

Також у соціальній мережі знову з'явився обліковий запис репера Каньє Веста (Ye) — раніше його заблокували через антисемітизм: він опублікував зображення, на якому зірка Давида поєднується зі свастикою.

На сторінці тепер відображається його остання публікація від 1 грудня. Він позбавлений права монетизувати свій акаунт на X. Окрім цього, поруч із його дописами не з’являтиметься реклама. Репер поки що не публікував нічого нового після повернення на платформу.

Історії, повʼязані з ребрендингом Twitter

Видання TechCrunch повідомляє, що раніше обліковий запис @x належав фотографу із Сан-Франциско Джин Ікс Хвану (Gene X Hwang), який користувався ним з 2007 року. Він підтвердив виданню, що компанія просто заволоділа його акаунтом без пропозиції фінансової компенсації, заявивши йому, що це її власність.

У листі компанія подякувала Хвану за його лояльність і запропонувала йому вибір сувенірної продукції X та екскурсію до штаб-квартири як "відображення нашої вдячності".

А за повідомленням видання The Telegraph, Індонезія заборонила доступ до сайту x.com. Влада країни, де більшість населення є мусульманами, стверджує, що цей домен в минулому був пов’язаний з азартними іграми та порнографією.

Неправильне поводження з @x було лише одним з багатьох випадкових кроків, пов'язаних із ребрендингом Twitter:

  • Twitter не захистив права інтелектуальної власності на бренд X, оскільки Microsoft, Meta та інші компанії мають претензії на різні торгові марки з літерою X.
  • Компанія не отримала дозволу від міської влади на зняття вивіски Twitter із будівлі, що змусило поліцію зупинити роботи.
  • Компанія не повністю оновила свій вебсайт і додаток, які, хоча тепер і мають знак X, все ще закликають користувачів "шукати у Twitter" або натискати кнопку "твітнути".
  • Перейменувати додаток в AppleStore також не вийде, оскільки за правилами Apple назва має складатися хоча б із двох літер.

Що відомо про купівлю Маском Twitter

Маск став власником Twitter наприкінці жовтня 2022 року, після чого заявив, що компанія витрачає надто багато грошей і почав звільняти працівників. 4 листопада стало відомо, що Маск скоротив штат до 7 500 осіб. Працівники заявили, що звільнення торкнулися цілих команд.

Згодом Маск заявив, що запроваджує нові правила роботи соцмережі та розморожує деякі раніше заблоковані акаунти.

А у травні 2023 року Маск призначив Лінду Яккаріно на посаду гендиректорки Twitter.

2 липня Маск заявив, що у соцмережі Twitter тимчасово вводяться обмеження для користувачів на перегляд кількості постів за добу. А 23 липня власник Twitter Ілон Маск оголосив про ребрендинг соціальної мережі та зміну логотипа.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок