До вибору фіналістів на нацвідбір "Дитячого Євробачення-2023" приєдналися DEMCHUK, KHAYAT та Євген Хмара

До вибору фіналістів на нацвідбір "Дитячого Євробачення-2023" приєдналися DEMCHUK, KHAYAT та Євген Хмара

До вибору фіналістів на нацвідбір "Дитячого Євробачення-2023" приєдналися DEMCHUK, KHAYAT та Євген Хмара
. Колаж Суспільне Культура, evgenykhmara/Instagram, Ігор Ткач (Радіо Промінь)

Суспільне Мовлення оголосило імена українських артистів, які доєднаються до вибору фіналістів національного відбору на Дитячий пісенний конкурс "Євробачення-2023". Членами експертної ради на прослуховуванні учасників лонгліста стануть DEMCHUK, KHAYAT та Євген Хмара.

Експертна рада — одне з нововведень цьогорічного нацвідбору. Суспільне Мовлення долучило до прослуховування десяти учасників довгого списку представників сучасної музичної індустрії для професійних консультацій.

DEMCHUK, KHAYAT та Євген Хмара допоможуть музичній продюсерці нацвідбору Світлані Тарабаровій обрати пʼятірку кандидатів на участь у фіналі.

DEMCHUK

DEMCHUK (справжнє імʼя Василь Демчук) — український співак, фіналіст національного відбору на участь у "Євробаченні-2023".

Музикант поділився, що він — саме той артист, який починав творчий шлях з участі в конкурсах: "У свій час це дало мені величезний досвід у всьому: виступи, зйомки, покращення майстерності співу загалом".

Співак переконаний у тому, що діти — майбутнє української сцени, тому особливо важливо дати їм можливість бути почутими.

"Я зроблю все від мене залежне, щоб дати дітям певні поради на майбутнє, аби участь у відборі стала для них передусім неперевершеним, корисним досвідом із приємними спогадами", — додав він.

KHAYAT

KHAYAT (справжнє імʼя Андрій Хайат) — український співак та автор пісень, що працює в жанрі фольктроніки. Фіналіст дев'ятого сезону "Голосу країни", півфіналіст національного відбору на "Євробачення-2019", а також фіналіст нацвідбору у 2020 році.

"Насправді обирати представника — це велика відповідальність! Особливо, якщо йдеться про дітей, бо творчість — поняття досить суб‘єктивне. Однак я радий бути причетним до цього вибору, адже сьогодні як ніколи важливо, щоб Україна звучала на весь світ!" — зазначив музикант.

Євген Хмара

Євген Хмара — український композитор, піаніст-віртуоз, член опікунської ради Асоціації Child.ua та член національного журі України на "Євробаченні-2023".

Музикант переконаний, що зараз дуже важливо підтримувати самовираження юних виконавців: "Для мене вкрай важко оцінювати дитячу творчість, вони всі такі світлі, такі талановиті. Кожен має шанс. Хтось його отримає зараз, а комусь ще буде потрібно щось допрацювати. Але попереду ціле життя і світле майбутнє, у світі без війни, в незалежній, вільній Україні".

До вибору фіналістів на Нацвідбір "Дитячого Євробачення-2023" приєдналися DEMCHUK, KHAYAT та Євген Хмара
Євген Хмара. Фото: evgenykhmara/Instagram

Список фіналістів нацвідбору на "Дитяче Євробачення-2023" оголосять згодом, фінал відбору відбудеться в жовтні у форматі онлайн-концерту.

Коли відбудеться "Дитяче Євробачення-2023"

Дитячий пісенний конкурс "Євробачення" 2023 року пройде у Франції. Фінал конкурсу відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя у Ніцці.

Раніше Суспільне Культура повідомляло, що гаслом цьогорічного конкурсу стане слово "Герої". Директорка відділу розваг France Télévisions Александра Редде зазначила, що діти, які залучені в конкурсі, є героями як на початку, так і в кінці свого шляху на "Дитячому Євробаченні".

Україна бере участь у конкурсі з 2006 року. Відтоді Україна один раз перемагала (Анастасія Петрик із піснею "Небо" у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках). У 2022 році представниця України Злата Дзюнька посіла дев'яте місце на конкурсі в Єревані з піснею "Незламна".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок