Пол Маккартні заявив, що штучний інтелект дозволив створити "останню" пісню The Beatles

Пол Маккартні заявив, що штучний інтелект дозволив створити "останню" пісню The Beatles

Пол Маккартні заявив, що штучний інтелект дозволив створити "останню" пісню The Beatles
. www.comumonline.com

Щоб закінчити пісню, музикант Пол Маккартні скористався штучним інтелектом. В інтерв'ю програмі BBC Radio 4 Today він розповів, що технологія була використана для того, щоб "витягти" голос Джона Леннона зі старого демозапису.

"Ми щойно закінчили її, і вона вийде цього року", — пояснив він.

Маккартні не назвав пісню, але, швидше за все, це буде композиція Джона Леннона 1978 року під назвою Now And Then.

Музикант отримав демозапис пісні від вдови Леннона, Йоко Оно. Це була одна з кількох пісень на касеті з написом For Paul, яку Леннон записав незадовго до своєї смерті у 1980 році.

Її уже розглядали як можливу "пісню возз'єднання" для The Beatles у 1995 році, коли вони складали свою серію антологій, що охоплювали всю їхню кар'єру.

Гурт намагався записати Now And Then, але сесію швидко припинили: "У пісні був приспів, але майже не було куплетів. Ми зробили мінусовку, чорновий варіант, який ми так і не закінчили".

У наступні роки сер Пол неодноразово говорив про своє бажання закінчити цю пісню.

"Ця пісня все ще не закінчена, — сказав він у 2012 році в документальному фільмі про Джеффа Лінна на BBC Four. — Тож я збираюся пробратися до Джеффа і зробити це. Закінчу її коли-небудь".

Утім, музикант зізнався, що інші застосування штучного інтелекту викликають у нього занепокоєння: "Я не так часто буваю в інтернеті, [але] люди кажуть мені: "О, так, є трек, де Джон співає одну з твоїх пісень", і це всього лише штучний інтелект, розумієте? Це трохи лякає, але водночас і захоплює, тому що це майбутнє. Ми просто повинні побачити, до чого це призведе".

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок