Алека Болдвіна можуть притягнути до кримінальної відповідальності через вбивство Галини Гатчинз

Алека Болдвіна можуть притягнути до кримінальної відповідальності через вбивство Галини Гатчинз

Алека Болдвіна можуть притягнути до кримінальної відповідальності через вбивство Галини Гатчинз
. Фото: Getty Images

Голлівудського актора Алека Болдвіна можуть притягнути до кримінальної відповідальності через загибель Галини Гатчинз. Про це 26 вересня повідомило видання TMZ.

Минулого тижня окружний прокурор Мері Кармак-Олтвіс подала екстрений запит до Ради фінансів Нью-Мексико з проханням про додаткові кошти, щоб мати можливість порушити 4 кримінальні справи, які можуть виникнути внаслідок розслідування смерті Гатчинз. Сума, яку прокуратура попросила на розгляд справи, становить 635 тисяч доларів.

Офісу прокурора поки остаточно не називає імен, однак зазначається, що можуть звинуватити Болдвіна: "Одним із можливих обвинувачених є відомий кіноактор Алек Болдвін".

Актора із серіалів "Надприродне" та "Рівердейл" засудили до довічного ув'язнення за вбивство матері
Алеку Болдвіну загрожує кримінальна відповідальність за вбивство Галини Гатчинс
Алеку Болдвіну загрожує кримінальна відповідальність за вбивство Галини Гатчинс. Jim Weber/The New Mexican

Незрозуміло, які звинувачення йому (або іншим) можуть висунути, але прокуратура. повідомила місцевим ЗМІ, що вона розглядає всі статути про вбивства, а також статути про зброю відповідно до кримінального кодексу Нью-Мексико.

Раніше криміналісти Федерального бюро розслідувань США встановили, що револьвер, після пострілу з якого загинула оператор Галина Гатчинз, "не міг вистрілити без натискання на спусковий гачок".

Movie gun або імітація пострілу. Ким була українка Галина Гатчинз та чи винен Болдвін у її смерті

Згідно з результатами судово-медичної експертизи, Галина Гатчинз загинула через нещасний випадок. Експерти не знайшли жодних переконливих доказів, що револьвер, використаний на знімальному майданчику, навмисно зарядили бойовими патронами, йдеться у звіті.

Алеку Болдвіну загрожує кримінальна відповідальність за вбивство Галини Гатчинз
Церемонія прощання з Галиною Гатчинз. Штат Нью-Мексико, США, 23 жовтня 2021 року. Фото: Мостафа Басім Адлі / Агентство Anadolu / Getty Images

Що відомо

  • 22 жовтня американський актор Алек Болдвін під час зйомок вестерну випадково поранив режисера та операторку, яка згодом померла у лікарні. У МЗС повідомили, що жінка мала українське громадянство.
  • 24 жовтня стало відомо, що частина знімальної групи кінофільму звільнилася за день до нещасного випадку через проблеми із безпекою.
  • Американський інститут кіномистецтва (AFI) заснував стипендіальний фонд для допомоги майбутнім кінематографісткам у побудові кар'єри в кінобізнесі імені українки Галини Гатчинз.
  • На знімальному майданчику було знайдено близько 500 патронів. Серед них – холості та, ймовірно, бойові набої.
  • На помічника режисера кінофільму "Іржа" скаржилися через недотримання правил поводження зі зброєю та вибухівкою.
  • Після трагедії кіноіндустрія бурхливо обговорює питання, чи можна дозволяти використання справжньої вогнепальної зброї на знімальних майданчиках.
  • Алек Болдуін заявив, що не натискав курок пістолета.
  • 16 грудня суд в американському штаті Нью-Мексико видав ордер на вилучення телефона актора Алека Болдвіна. У телефоні може міститися інформація, "важлива і пов’язана з цим розслідуванням", зокрема спілкування актора про зйомки, яке датується ще 14 липня.
  • Зброярка фільму, де загинула Галина Гатчинз, подала до суду на постачальника боєприпасів.

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок