"Чудове видовище". WBC розглядає введення "жіночого" формату в чоловічому боксі після відмови Серрано

. Маурісіо Сулейман. Фото: AP Photos

Зміна передбачає скорочення тривалості поєдинків.

Світова боксерська рада (WBC) розглядає ймовірну зміну формату поєдинків в чоловічому боксі. Про це розповів президент організації Маурісіо Сулейман.

Наразі жіночі боксерські поєдинки проводяться у форматі 6-10 раундів, тривалістю по дві хвилини. Натомість бої чоловіків можуть тривати по 12 раундів, кожен з яких триває по три хвилини.

На початку жовтня низка боксерок виступили із закликом про рівність у чоловічому та жіночому боксі. Основною вимогою спортсменок стала зміна формату поєдинків: збільшити кількість раундів до 12, а їхню тривалість – до трьох хвилин.

Однією зі світових боксерських організацій, яка виступила проти збільшення тривалості боїв серед боксерок, стала WBC. У відповідь на це ексабсолютна чемпіонка світу в напівлегкій вазі Аманда Серрано звільнила пояс Світової боксерської ради.

Очільник WBC зазначив, що попри відмову Серрано від титулу, організація наразі не планує змінювати формат поєдинків, адже це стосується безпеки та здоров'я боксерів. Ба більше, Маурісіо Сулейман розповів, що WBC розглядає можливість проведення тестових поєдинків у чоловічому боксі у форматі з 2-хвилинними раундами.

"Нема що сказати [про відмову Серрано від поясу]. WBC багато в чому змінила світ боксу в контексті безпеки. Тому ми ніколи не підемо на компроміс, де б популярність переважила безпеку для боксерів. Це не дискримінація, не сексизм, тут не йдеться про рівність, а лише про безпеку", – зазначив Сулейман.

"Нам подобаються двохвилинні раунди, особливо для захисту та безпеки [боксерів], але це також чудове видовище. Ми навіть розглядаємо проведення пілотного тесту для чоловіків, які б'ються у двохвилинних раундах. Це буде дуже цікаво".

Що відомо?

  • Перший чемпіонський поєдинок за "чоловічими" правилами у жіночому боксі відбувся в жовтні, коли Аманда Серрано захистила титули у поєдинку з бразилійкою Данілою Рамос.
  • Представники Серрано зазначали, що вона не буде битись з потенційними претендентками на титул Скай Ніколсон та Алісією Баумгарднер, якщо вони наполягатимуть на двохвилинних раундах.
  • У чоловічому боксі абсолютний чемпіон світу в легкій ваговій категорії Девін Гейні вирішив звільнити всі чотири пояси в дивізіоні та перейшов у вищу вагову категорію.