Росія ігноруватиме жертви серед цивільних попри нестачу високоточної зброї — британська розвідка

. Фото: Офіс Президента

Російське військове командування й надалі нехтуватиме масштабами жертв серед цивільних при плануванні ракетних ударів по інфраструктурі України попри дефіцит високоточної зброї.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

"Дефіцит у Росії більш сучасної високоточної ударної зброї та професійні недоліки планувальників їх наведення, швидше за все, призведуть до нових жертв серед цивільного населення", — йдеться у повідомленні.

При цьому британські розвідники вважають імовірним, що ракетний удар по кременчуцькому торговельному центру 27 червня 2022 року мав на меті вразити сусідній інфраструктурний об’єкт.

"Неточність російських ударів на великій відстані раніше призвела до масових жертв серед цивільного населення, у тому числі на залізничному вокзалі Краматорська 9 квітня 2022 року", — нагадали у міністерстві.

Відтак британська розвідка вважає, що російське військове командування, швидше за все, вважатиме прийнятним високий рівень побічної шкоди, коли відчуватиме військову необхідність для удару по цілі.

"Майже напевно, що Росія продовжуватиме завдавати ударів, намагаючись перешкодити постачанню українських фронтових сил", — підсумували у Міноборони королівства.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Удень 27 червня російська армія завдала ракетних ударів по місту Кременчук Полтавської області. Російські ракети влучили у торговельно-розважальний центр "Амстор".
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що в ТРЦ могли перебувати понад тисяча людей, але багато людей встигли вийти з будівлі.
  • Унаслідок влучання ракет у центрі почалась пожежа, врешті ТРЦ повністю згорів. Жертвами атаки стали понад 20 людей, понад 30 вважаються зниклими безвісти.
  • Більше десятка людей, які травмувалися у ТЦ "Амстор" звернулися до приватної клініки, що розташована неподалік закладу, повідомила Суспільному виконувачка обов’язків директора медустанови Ольга Лобова. За її словами, найпоширеніші травми — струси головного мозку, забої та рвані рани різних частин тіла.
  • За даними міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, атака була здійснена з бомбардувальника ТУ-22 ракетою Х-22 з території Курської області РФ. На приміщення ТРЦ скинули приблизно 900 кілограмів вибухівки.
  • Пізніше зранку 28 червня у Міноборони РФ визнали удар по Кременчуку. Там заявили, що "поцілили у склад зі зброєю і боєприпасами на заводі у Кременчуці". Детонація боєприпасів начебто викликала пожежу у ТРЦ, який, як стверджують у російському Міноборони, “не функціонував”.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба своєю чергою заявив, що за реакцією РФ на обстріл ТЦ у Кременчуці "огидно спостерігати".
  • Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй засудила удар російської армії по торговельному центру у місті Кременчук.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 126. Текстовий онлайн

Російські військові отримують зарплати за війну в Україні через "Газпромбанк" — Схеми

Наслідки обстрілу ТЦ у Кременчуці: що відомо за добу після удару

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!