Створила власний бренд. Історія 8-річної дизайнерки одягу з Одеси

. Фото: Суспільне Одеса

8-річна Віталіна Смірнова з Одеси розробила власну колекцію дитячого одягу. За словами дизайнерки, в цьому одязі зручно бігати й обіймати котів. Дівчинці допомагає мама та в процесі розробки бренду вчить Віталіну бізнес-процесам.

Над власною колекцією одягу Віталіна працює приблизно півроку. Для цього пішла вчитися на курси крою і шиття. Наразі дівчинка самостійно працює за швейною машинкою.

Віталіна Смірнова. Фото: Суспільне Одеса

"З самого дитинства я просто нитками обмотувала ляльок, як кожна дитина, але потім вже почала зметувати, шити. І якось виходило", – пояснила Віталіна.

З 3-х років дівчинка розуміла, як змішувати кольори, і захоплювалась малюванням, розповіла її мама, Марина Смірнова. Шиттям дитина зацікавилася на карантині.

Марина Смірнова. Фото: Суспільне Одеса

"Вона намагалась зробити одяг для своїх ляльок. Прийшло літо, вона весь новий одяг порізала, шорти та майки зробила собі з дірками. Я зрозуміла, що ми скоро залишимось без одягу. І я її віддала на курси. Там вона пройшла два модулі. І після цього вона вже сказала: мама, я хочу створювати бренд одягу", – поділилася Марина.

Віталіна з домашнім улюбленцем. Фото: Суспільне Одеса

У родини вдома два коти. З ними любить гратися Віталіна, тому: основна ідея її колекції – щоб було зручно гладити котів і бігати у дворі.

"Спочатку я думаю, потім я в голові собі це малюю. Після цього додаю одяг до бренду. Але деякі (речі, – ред.) можуть просто бути малюнками, вони в бренд не входять. По-перше, мені подобається результат, тому що потім я можу це носити. А по-друге, мені подобається шити різні рядки", – додала дизайнерка.

Мудборд із тканинами. Фото: Суспільне Одеса

Дизайн одягу Віталіна розробляє самостійно, а створювати його дівчинці допомагає мама.

"Наразі я шию складні шви. Вона допомагає мені кроїти, зметувати, їй належить ідея, вона дизайнерка цих речей. Я можу щось зкорегувати, але дизайн її", – розповіла Марина.

До літа родина планує зібрати повну колекцію і зробити 28 комплектів одягу, частину вони вже пошили.

"Це одяг, яким його бачить дитина, в якому зручно обійматись, валятися де завгодно, гладити котів. У ньому ти можеш знаходитися і вдома, і на вулиці. Головне, щоб було комфортно ", – зазначила мама Віталіни.

Марина демонструє одяг із майбутньої колекції. Фото: Суспільне Одеса

За її словами, колекцію відшивають з натуральних італійських тканин.

"Ми непрофесійні закрійники та конструктори, але нам дуже близька тема фешн. Нам не подобається просто шити одяг на замовлення, нам подобається саме створювати дизайн та моделі", – зауважила Марина.

Фото: Суспільне Одеса

Під час розробки бренду Марина вчить доньку бізнес-процесам.

"Я весь час, думала, ну от зараз їй набридне і закінчиться все, бо продовжувати без неї я не можу, у мене інші цілі і завдання. Мені цікаво саме з нею займатися проєктом і розповідати їй про бізнес – як все взаємодіє, які є механізми, що таке піар, що таке нарада. Ми всі ці процеси проходимо на цій моделі", – додала Марина.

Наступний крок – подати проєкт на грант, для того щоб почати власне виробництво.

Читайте також

  • У Житомирі 8-річна школярка на карантині почала створювати футболки з текстурними малюнками
  • Дитячий показ мод «Junior Fashion Day» проведуть у Маріуполі
  • Тернополянка створює космічні графіті