Україна виплатила обвинуваченій у сепаратизмі Штепі 3,6 тисяч євро

Україна виплатила обвинуваченій у сепаратизмі Штепі 3,6 тисяч євро

Україна виплатила обвинуваченій у сепаратизмі Штепі 3,6 тисяч євро
.

Колишній голові міста Слов'янськ (Донецька область) Нелі Штепі перерахували 3,6 тисяч євро за рішенням Європейського суду з прав людини.

Про це Суспільному розповів адвокат Штепи Олександр Шадрін.

"3,6 тис. євро — це за рішенням Європейського суду за порушення права на свободу та порушення права на справедливий судовий розгляд, включаючи 1 тис. євро витрат на правову допомогу адвокатів. Зазвичай Європейський суд дає державі три місяці, щоб вона сплатила", — сказав Шадрін.

Рішення на користь ексмера ЄСПЛ ухвалив 24 жовтня 2019 року.

Штепа вимагала 60 тисяч євро моральної та матеріальної компенсації за надто довге перебування у СІЗО та тривалий розгляд справи. За рішенням суду виплатили 6% від суми, вказаної у скарзі.

Як відомо, Нелю Штепу обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створенні терористичної організації. Її затримали у липні 2014 році після звільнення міста від терористів.

У 2017 Штепа вийшла із СІЗО — сплив термін запобіжного заходу.

Справу ексмера Слов'янська у харківських судах слухають п'ятий рік поспіль. Шість разів розгляд починали заново. Зараз слухання тривають в Орджонікідзевському райсуді Харкова. Провини Штепа не визнає.

Автор: Олександра Новосел

На початок