Уряд планує вакцинувати від COVID-19 половину населення України - Шмигаль

Уряд планує вакцинувати від COVID-19 половину населення України - Шмигаль

Уряд планує вакцинувати від COVID-19 половину населення України - Шмигаль
.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє про заплановану вакцинацію майже 21 мільйонів громадян, що складає 50% населення України. Урядовий план вакцинації буде затверджено наступного тижня.

Про це прем'єр розповів під час години запитань до уряду у ВР 18 грудня.

"Основним завдання плану вакцинації є охоплення 50% населення України. Йдеться про майже 21 мільйон людей. При цьому, оскільки закупівлю вакцин неможливо виконати одразу для всіх громадян, визначено пріоритетні групи населення: медики, військові в ООС, працівники соцсфери, поліція, ЗСУ, МВС, вчителі, люди похилого віку", - сказав Шмигаль.

Серед вказаних груп вакцинація також буде проводитись поетапно, в залежності від кількості отриманих вакцин.

Читайте також: Національний план вакцинації населення. Коли ухвалять та що він передбачає

Прем'єр нагадав, що вакцинацію планується проводити на базі вже існуючих кабінетів щеплень, яких в країні нараховується майже 11 тисяч. Також передбачається створення мобільних бригад та залучення мережі сімейних лікарів.

Глава уряду уточнив, що перші поставки вакцини очікуються вже в лютому 2021 року, а в березні в рамках ініціативи COVAX очікується перша партія з 8 мільйонів доз вакцини для 4 мільйонів українців.

Що відомо

  • Вакцина від COVID-19 виробництва компанії Pfizer і BioNTech завершила випробування, проявивши ефективність у 90% випадків застосування. ЄС оголосив про готовність придбати 300 мільйонів доз.
  • За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, країна веде переговори про закупівлю вакцини від COVID-19 зі світовими виробниками для того, щоб розпочати вакцинацію в лютому 2021 року. За ініціативою COVAX Україна має отримати вісім мільйонів доз.
  • МОЗ планує вакцинувати від COVID-19 коштом бюджету близько 21 мільйона українців, які входять до груп ризику.
На початок