Запорізька область готується до вакцинації від COVID-19

Запорізька область готується до вакцинації від COVID-19

Запорізька область готується до вакцинації від COVID-19
.

Запорізька область готується до вакцинації від COVID-19. Про це під час засідання комісії ТБ НС повідомила заступниця голови Запорізької обласної адміністрації Олена Теряєва.

Олена Теряєва розповіла, що в Україні проходитиме поступова вакцинація населення. Спочатку щеплення робитимуть найбільш вразливим групам: лікарям, військовим та літнім людям 65+.

"Медпрацівники нашої області наразі активно готуються до цієї важливої роботи.  У кожній лікарні створено мобільні бригади, що будуть діяти весь період вакцинації. Лікарі та медсестри проходять ретельний інструктаж, визначаються приблизні графіки та кількість людей, яким робитимуть щеплення,"- сказала Теряєва.

Також вона повідомила, що для отримання вакцини уряд працює в трьох напрямках:

  • Співпрацює з глобальним механізмом COVAXЦе глобальна ініціатива, яка об'єднує 172 країни. Працює зокрема під керівництвом ВООЗ. Покликана знайти якомога більше можливостей для швидкої та безпечної вакцинації усього населення Землі.;
  • прямого замовлення у компаній-виробників;
  • взаємодії з країнами-донорами, які можуть передати надлишкові кількості вакцин.
Олена Теряєва заступниця голови облдержадміністрації
Олена Теряєва, заступниця голови облдержадміністрації. zoda.gov.ua

Також у ЗОДА зазначили, що уряд України не розглядає можливість використання російської вакцини."Переговорів багато, та вони складні. Вже зараз підтверджено мінімум 8 мільйонів вакцин. Це дозволить безкоштовно провакцинувати 4 мільйони людей. Кошти для закупівлі виділяють західні демократичні країни та приватні компанії. Росії та російського бізнесу серед них немає,"- сказала голова Запорізької ОДА Олена Теряєва.

Що відомо

  • Україна підписала контракт на постачання 1,8 мільйона доз вакцини проти коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
  • Група компаній "Лекхім" отримала державне замовлення на закупівлю китайської вакцини CoronaVac без проведення тендерних торгів. У системі публічних закупівель ProZorro запевняють – так і має бути.
  • Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я з вакцинокерованих інфекцій затвердив план вакцинації населення від COVID-19, за яким вона відбудеться у чотири етапи та має охопити половину населення України за понад рік.
  • Україна розглядає можливість впровадження міжнародних свідоцтв про проведення вакцинації проти коронавірусу. Однак питання залишається на стадії обговорення, оскільки невідомо, чи унеможливлює поширення коронавірусу вакцинована людина.
На початок