Warner Bros. висунула фільм "Диво-жінка 1984" на "Оскар" у всіх номінаціях

Warner Bros. висунула фільм "Диво-жінка 1984" на "Оскар" у всіх номінаціях

Warner Bros. висунула фільм "Диво-жінка 1984" на "Оскар" у всіх номінаціях
.

Компанія Warner Bros. запропонувала висунути фільм "Диво-жінка 1984" з Галь Гадот у головній ролі на премію "Оскар" у всіх ігрових номінаціях, включаючи "найкращу картину" і "найкращу жіночу роль". Про це повідомляє ComicBook.

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук погодилася розглянути цей фільм в кожній з представлених на "Оскарі" категорій.

У компанії Warner Bros. вважають, що нагород на 93-й премії гідні продюсери Дебора і Зак Снайдер, режисери, сценаристи та актори фільму.

При цьому участь в деяких категоріях як мінімум викликає питання. Наприклад, Warner Bros. пропонують номінувати Конні Нільсен і Робін Райт в категорії "Найкраща актриса другого плану", однак їх персонажі у фільмі з'являються заледве на 5 хвилин екранного часу і практично не мають реплік.

Обговорення нагородження картини загострилося у зв'язку з падінням її рейтингів на різних платформах та посередніми результатами у прокаті на більшості ринків. Так, на Rotten Tomatoes професійний рейтинг знизився з початкових 88 відсотків до 60.

Церемонія вручення премій Американської Кіноакадемії пройде 25 квітня 2021 року, а імена усіх номінантів збираються повідомити 15 березня.

Що відомо

  • Через пандемію коронавірусу і введені у зв'язку з нею обмеження шоу перенесли з лютого на квітень. Також організатори повідомили, що церемонія пройде наживо попри карантинні обмеження.
  • Український Оскарівський комітет оголосив стрічку "Атлантида" режисера Валентина Васяновича претендентом від України на "Оскар" у категорії “Міжнародний повнометражний фільм”. Пропонуємо ознайомитись із рецензією на фільм від Суспільного.
  • 2020 року були змінені вимоги до претендентів на "Оскар". Зміни спрямовані на заохочення розмаїття і справедливого представництва на екрані і за його межами з урахуванням гендерної і сексуальної орієнтації, раси, етнічної належності та осіб з інвалідністю.
  • Кінокомпанія Warner Bros. повідомила про початок роботи на третьою частиною супергеройського фільму з всесвіту DC "Диво-жінка". Головну роль Діани Прінс і надалі виконуватиме Галь Гадот, сценаристка та режисерка трилогії – Петті Дженкінс.

Читайте також

Нове українське кіно: 10 найочікуваніших фільмів 2021 року

Соціальна дистанція і вакцина від кризи. Що трапилося з кіно у 2020 році

Чому в українському кіно немає різдвяного хіта. Огляд мюзиклів і трагікомедій про Новий рік і Різдво

На початок