Американська кіноакадемія оголосила нові правила премії "Оскар"

Американська кіноакадемія оголосила нові правила премії "Оскар"

Американська кіноакадемія оголосила нові правила премії "Оскар"
. AP

Академія кінематографічних мистецтв і наук провела реформи, спрямовані на заохочення розмаїття і справедливого представництва на екрані і за його межами з урахуванням гендерної і сексуальної орієнтації, раси, етнічної приналежності та осіб з інвалідністю.

Відтепер кандидати повинні відповідати двом з чотирьох ключових стандартів, що стосуються зображення на екрані й поза кадром, повідомляє The Guardian.

Кіноакадемія згрупувала нові критерії у чотири стандарти, які стосуються теми фільму і підбору акторів, керівних посад у фільмі, надання можливостей для роботи в кіноіндустрії, а також в маркетингу, рекламі та просуванні.

Кожен стандарт також має додаткові підкатегорії. Щоб відповідати стандарту зображення на екрані, у фільмі має бути присутній хоча б один головний герой або значний другорядний персонаж з недостатньо представленої расової або етнічної групи; не менше 30% другорядних ролей повинні бути від двох недостатньо представлених груп; основна сюжетна лінія, тема або розповідь повинні бути зосереджені на недостатньо представленій групі.

За даними академії, до недостатньо представлених груп входять жінки, люди інших рас, окрім європеоїдної, члени ЛГБТ-спільноти люди або люди з інвалідністю.

Стандарти розробила робоча група на чолі з керівниками академії Девон Франкліном і Джимом Джанопулосом за допомогою консультацій, наданих Гільдією продюсерів Америки. Вони взяли до уваги стандарти різноманітності, які використовують Британський інститут кіно та Британська академія кіно і телебачення.

Нові правила набудуть чинності починаючи з 96-ї церемонії вручення премії Оскар у 2024 році.

Що відомо

  • Раніше американська академія оголосила про перенесення 93-ї церемонії вручення премії "Оскар" через пандемію.
  • Початково її призначили на 28 лютого 2021 року, але згодом перенесли на 25 квітня.
  • Присвячений війні на Донбасі фільм "Атлантида" українського режисера Валентина Васяновича претендує на номінацію Премії Європейської кіноакадемії.

На початок